23 Eylül 2024 Pazartesi

Siyasi partiler: Hava sahası Türk devletine kapatılsın

Birçok siyasi parti, demokratik kitle örgütü ve aşiret lideri Rojava-Kuzey ve Doğu Suriye'nin hava sahasının kapatılması talebiyle Uluslarası Koalisyon üssüne yürüdü.

Hesekê'de işgalci Türk devletinin Rojava-Kuzey ve Doğu Suriye'ye yönelik saldırılarını kınamak için bir yürüyüş düzenlendi. Yürüyüşe katılan Komünist Devrimci Hareket'in (TKŞ) de arasında bulunduğu siyasi partiler, demokratik kitle örgütleri, Kürt ve Arap aşiretlerinin kanaat önderleri hava sahasının kapatılması çağrısında bulundu.

Hesekê'nin Xiwêran Mahallesindeki Şehit Ezîz Kavşağında başlayan yürüyüş, mahalledeki Uluslararası Koalisyon üssüne kadar devam etti. Yapılan açıklamayı Demokratik Suriye Meclisi (MSD) İletişim Ofisi üyesi Derya Remedan okudu.

İşgalci Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye'ye yönelik saldırılarını savaş uçakları ve SİHA'lar yoluyla arttırdığı belirtilen açıklamada, altyapı ve hizmet binalarının hedef alındığı, katliamlar gerçekleştirdiği ifade edildi.

İşgalci Türk devletinin yalan bahanelerle bölge halkına karşı katliamlar gerçekleştirdiği ve bölge güçlerine saldırdığına dikkat çekilen açıklamada, saldırılarda sivillere ait hizmet kurumlarının bombalanarak savaş suçu işlendiği belirtildi.

Türk devletinin saldırılarıyla güvenliği, istikrarı ve Özerk Yönetim projesini bitirmeyi amaçladığına işaret edildi. Açıklamada, uluslararası güçlere müdahale etme, işgalci Türk devletinin bölgeye yönelik saldırılarını durdurma ve Kuzey ve Doğu Suriye bölgelerinin hava sahasını kapatma çağrısı yapıldı.

Açıklamanın sonunda işgalci Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye'ye yönelik suçları ve ihlallerine ilişkin bir dosya Uluslararası Koalisyona bağlı üsteki yetkililere teslim edildi.