25 Eylül 2024 Çarşamba

Siverek'te seçim bürosu açıldı: Urfa halkı Emine annemize sahip çıkacak

Yeşil Sol Parti'nin Siverek seçim bürosu açılışında konuşan HDP Eş Genel Başkanı Buldan, Urfa halkının adalet arayan Ferit Şenyaşar ile Adalet Bakanı Bozdağ arasında tercihini yapacağına ve iktidarı tarihin çöplüğüne göndereceklerini kaydetti. 

Urfa'nın Siverek ilçesinde Yeşil Sol Parti seçim bürosunu açtı. Söz alan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, AKP'li Bekir Bozdağ'ın kentte AKP'nin 1. sıra milletvekili adayı olduğunu hatırlattı, tarihin çöplüğüne göndereceklerini söyledi. 

Türkiye'de adalet, özgürlükler ve demokrasi mücadelesi olduğunu dile getiren Buldan, "Urfa da tarihinde önemli bir adalet mücadelesine sahiplik yaptı. Emine Şenyaşar Annemizin adalet çığlığı bugün sadece Türkiye'de değil tüm dünyada duyuldu. Bu sesin, bu adalet çığlığının daha fazla duyulması için her birimiz Emine Annemizin yanında olduk, olmaya da devam edeceğiz. Urfa halkımız, Siverek halkımız sandıklarda adalet arayışçısı olan Emine Annemize sahip çıkacak ve adalet arayışçısı ile Adalet Bakanı arasında tercihini yapacak" ifadelerini kullandı. 

'KÜRTLER SİZE KAYBETTİRECEK'
İktidarın adalet, hukuk, Kürt, demokrasi ve barış düşmanı olduğunu hatırlatan Buldan, "Kürtleri inkar ede ede, dilini yasaklaya yasaklaya 21 yıldır ülkeyi aynı zihniyetle yönetmeye çalışıyorlar. Erdoğan bir kez daha mitinglerinde Kürtlere ve diline karşı, tarihine karşı düşmanlık yapıyor. "Siz ne kadar Kürtseniz, biz o kadar Türküz" diyor. Buradan şunu söylüyoruz: Evet, Kürdüz ve Kürtlüğümüzle gurur duyuyoruz. Kürdüz, Kurmancıyla da Kürdüz, Zazasıyla da Kürdüz. Türkiye'de Kürdüz, Irak'ta, Rojava'da ve dünyanın her yerinde Kürdüz ve kimliğimizle gurur duyuyoruz. Size Kürtlerin kaybettireceğini sandıklarda göstereceğiz. 14 Mayıs'ta göstereceğiz" dedi.

'YEŞİL SOL DIŞINDA VERİLECEK HER OY AKP'NİN İŞİNE YARAR'
Buldan, şöyle devam etti: "HDP'ye kapatma davası açtıkları için zannettiler ki HDP'ye oy verenler, gönüller verenler seçeneksiz kalacak. Sizin oyunlarınız varsa bizim de size karşı hamlelerimiz var, Yeşil Solumuz var. Yeni adresimiz Yeşil Sol'dur. HDP kapatılma davasına karşı Yeşil Sol'u devreye koyduk ve 14 Mayıs tarihinde halkımızın mührünü, oyunu Yeşil Sol'a vereceğinden hiç kuşkumuz yok. İki oy kullanacağız biri cumhurbaşkanlığına birini de parlamento seçimlerine. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde adresimizin ne olduğunu biliyorsunuz. Ama bayramdan sonra yapacağımız mitinglerde hangi cumhurbaşkanına oy vereceğimizi açık açık ilan edeceğiz. Gerçi sizler hangi cumhurbaşkanı adayına oy vereceğinizi bizden daha iyi biliyorsunuz. Fakat parlamento seçimlerinde Yeşil Sol dışında verilecek her oy AKP'nin işine yarar. Diğer partilere vereceğiniz oylar AKP'ye yarar. Sizlerden özellikle kararlı ve iradeli bir şekilde Yeşil Sol Parti'ye oy vermenizi ve Urfa'dan en az 8 milletvekilini parlamentoya göndermenizi istiyoruz. Gece gündüz çalışarak herkesi ikna etmenizi, Urfa halkının bu dönem tarih yazmasını ve bunu mührünüzle ve oylarınızla sağlamanızı istiyoruz. Adresimiz Yeşil Sol'dur."

Konuşmaların ardından seçim bürosu açılırken, Buldan ve beraberindeki heyet Hilvan seçim çalışması sonrası Antep'e geçecek.