22 Eylül 2024 Pazar

Sistematik şiddet uygulayan erkek: Hepinizi öldüreceğim polis hiçbir şey yapamaz

Bolu'da Erdal İrki, evli olduğu Cansu İrki'ye ve ailesine sistematik şiddet uyguladı. Genç kadının boşanmak istemesi üzerine ailesini katletmekle tehdit eden Erdal İrki, "Polis beş gün yatırır altıncı gün bırakır, hiçbir şey yapamazlar" diyerek yasalardan güç aldığını kaydetti. Çünkü, Cansu İrki'nin şiddet gördüğü sırada defalarca çağırdı polis hiçbir işlem yapmadan, genç kadının şiddet uygulayan Erdal İrki'nin yanına gönderdi. 

İktidarın kadın düşmanı politikalarından cesaret alan, erkek yargı tarafından da cezasızlık politikalarıyla "ödüllendirilen" erkekler, AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gece yarısı verdiği bir kararla İstanbul Sözleşmesi'nin feshedilmesinin ardından kadına yönelik şiddet, taciz ve katliamları arttırdı. 

Bolu'da evlendiği Erdal İrki  tarafından sistematik şiddet gören Cansu İrki, "ölmek istemiyorum" çağrısı yaptı. ANKA Haber Ajansı'na yaşadıklarını anlatan İrki, hamilelik sürecinden itibaren şiddetin artarak sistematik şekilde devam ettiğini belirtti. İrki, polise başvurduğunu ancak, "karakola gitsen de döneceğin yer burası" diyerek şiddet gördüğü eve geri gönderdiklerini  dile getirdi. 

İrki'nin kendisinden boşanmak istediğini söylemesi üzerine Erdal İrki, genç kadının annesinin kendilerini ayırmak istediği iddiasıyla şiddet uyguladı. "Bu adam benim gözüme baka baka annemi öldürüyordu" diyen İrki, çağrısı üzerine gelen polislerin yine hiçbir işlem yapmadan gittiğini kaydetti. 

'SESİMİ BİRİLERİ DUYSUN, ÖLMEK İSTEMİYORUM'
İrki, "Polise, adliyeye söylüyorum, ben nefes alırken bana yardımcı olun. Ben öldükten sonra ya da benim ailemden biri öldükten sonra ismimizi duyurmayın. 'Sizin beklemediğiniz an çıkıp geleceğim' diyor. Benim sesimi birileri duysun, duyursun. Ben ölmek istemiyorum. Belki de bu adam beni, annemi çocuğumun yanında öldürecek, çocuğum annesiz kalmasın. Devlet artık benim sesimi duysun. Ben öldükten sonra yürüyüşlerde benim adımı duyurmasınlar. Bu adam benim annemi öldürdükten sonra, bu vicdan azabıyla istesem de yaşayamam" dedi. 

ERDAL İRKİ: POLİS BEŞ GÜN YATIRIR ALTINCI GÜN BIRAKIR
Yaşadığı şiddet ve stresten kaynaklı hasta olduğunu dile getiren İrki, defalarca şikayet ettiğini, darp raporu aldığını söyledi ve elindeki sayfalarca şikayet dilekçesini, tutanakları, tebligatları gösterdi. Cansu İrki, Erdal İrki'nin kendisini sürekli tehdit ettiğini, son telefon konuşmasını da ses kaydı aldığını anlattı. Cansu İrki'nin anlatımına göre, boşanma aşamasındaki Erdal İrki ile aralarında geçen telefon konuşması şöyle: "Şaka yapmıyorum, hepinizi keseceğim. Kör bıçakla keseceğim. Ses kaydı falan alıp bir şey yapabileceğini zannetme. Polis beni üç gün yatırır beş gün yatırır altıncı gün yine dışarıdayım. Bu seni son uyarışım."