22 Eylül 2024 Pazar

Şişli'de 'rezerv alan'a 72 katlı rezidans

İkinci kez rezerv alan ilan edilen Şişli Merkez Mahallesi'ne 72 katlı bir rezidans ve alışveriş merkezi planlanıyor. Mahalleliler "Şişli'nin rezidansa değil deprem toplanma alanına ihtiyacı var" pankartlarıyla projeye tepki gösterdi.

Taşyapı İnşaat, Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanlığı'ndan aldığı izinle Şişli'nin Merkez Mahallesi'nde 72 katlı bir rezidans ve alışveriş merkezi yapmaya hazırlanıyor.

Cumhuriyet'ten Cengiz Karagöz'ün haberine göre, projenin inşa edilmesi planlanan 10619 ada 3 parselde bulunan arazi, 2021'in ocak ayında rezerv alan olarak ilan edildi. İtirazlar sonrası İstanbul 8. İdare Mahkemesi bakanlığın bu kararını iptal etti.

Konuya ilişkin bilirkişi raporunda ise söz konusu arazinin yeni bir yerleşim alanı olarak kullanılamayacağı, davaya konu işlemin şehircilik ilkelerine, kamu yararına ve afet riski altındaki alanların dönüştürülmesini de kapsayan 6306 sayılı kanuna uygun olmadığı sonucuna varıldığı ifade edildi. Arazi 8 Ağustos 2022'de ikinci kez rezerv yapı alanı ilan edildi.

Şişli sakinleri de söz konusu projeye tepki gösterdi. Mahalle halkı, "Şişli'nin rezidansa değil deprem toplanma alanına ihtiyacı var" yazılı pankartları ilçenin pek çok noktasına astı.