22 Eylül 2024 Pazar

Şişli halkından rezerv alan protestosu

72 katlı rezidans yapılması için rezerv yapı ilan edilen alanın önünde açıklama yapan Şişlililer, rezerv alan ilan edilen arazide de mahallenin dokusuna uygun 5 katlı ve yeşil alanlı 1/1000'lik planın onaylanmasını talep etti.

Şişlililer, Merkez mahallesinde 72 katlı rezidans yapılması için rezerv yapı ilan edilen boş arsa için Şişli Belediyesi önünde eylemdeydi. Şişli Kent Konseyi, Merkez Mahallesi Mahalle Meclisi ve Şişli halkının katıldığı eylemde rezerv alan yasasıyla birlikte gelen değişikliklere dikkat çekildi. Yasanın geniş bir mülksüzleştirme dalgasının önünü açacağını söyleyen Şişlililer, bunun bir örneğinin de önlerinde bulundukları arsada yaşandığını ifade etti.

Projeyi üstlenen Taş Yapı'nın proje ruhsatının 12 Aralık 2018 olduğunu, yani rezerv alan yasasından çok önce olduğunu hatırlatan Şişlililer, ruhsatın hukuki bir değeri olmadığının altını çizdi. Paravanlarla çevrilmiş arazinin etrafında hiç proje tabelası olmamasının da bunun bir göstergesi olduğunu eklediler.

Şişli'de müteahhitlere peşkeş çekilen Şişli Etfal Hastanesi, Motor Meslek Lisesi gibi yapıları hatırlatan Şişlililer, rezerv alan ilan edilen arazide de mahallenin dokusuna uygun 5 katlı ve yeşil alanlı 1/1000'lik planın onaylanmasını talep etti.