7 Ekim 2024 Pazartesi

Şişli Etfal Dayanışması, 30 bin imzayla Ankara'ya gidiyor

Şişli Etfal Hastanesinin yeniden aynı yerinde inşa edilmesi için binlerce imza toplanan dilekçeler, 6 Temmuz Salı günü Sağlık Bakanlığı önünde düzenlenecek basın açıklamasıyla bakanlığa teslim edilecek.

Şişli halkının 122 yıllık güvencesi olan Şişli Etfal Hastanesinin tasfiyesine karşı mücadele eden Şişli Etfal Dayanışması, hastanenin yenilenerek yerinde kalması talebiyle başlattığı kampanyada topladığı yaklaşık 30 bin imzalı dilekçeyi Sağlık Bakanlığına sunmak üzere Şişli'den Ankara'ya gidiyor.

Şişli halkının, semtinin hastanesine ve kamusal sağlık hizmetine kolay erişim hakkına sahip çıkma talebinin somut ifadesi olan dilekçenin teslimi için, 6 Temmuz 2021, Salı günü saat 10.00'da, Sağlık Bakanlığı önünde kitlesel bir basın açıklaması gerçekleştirilecek. Şişli Etfal Dayanışması heyeti tarafından yapılacak basın açıklamasına, farklı partilerden milletvekilleri, siyasi parti temsilcileri, sağlık meslek örgütü temsilcileri, demokratik kitle örgütlerinin temsilcileri katılarak destek vermeleri bekleniyor.

Basın açıklaması sonrası TBMM'ye geçecek heyet, mecliste grup toplantısı olan partilerin toplantılarına katılacak, akabinde mecliste temsil edilen siyasi partilerin temsilcilerini ziyaret edecek. Heyet, basına ve görüşme yapacakları parti temsilcilerine, Şişli Etfal'e ilişkin yaşanan gelişmelerin anlatıldığı ve taleplerini içeren ayrıntılı bir dosya sunacak.