29 Eylül 2024 Pazar

Şırnak Barosu: Boyun eğdirme girişimi insanlık dışı muameledir

Şırnak Barosu, HDP Milletvekili Semra Güzel'e boyun eğdirme girişimlerine tepki gösterdi, sorumlular hakkında soruşturma başlatılmasını istedi.

Dokunulmazlığı kaldırılarak tutsak edilen HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel ile ilgili yazılı açıklama yapan Şırnak Barosu, tutuklanmanın kabul edilemez olduğunu belirtti.

"Önceden gazeteciler çağırılarak bilinçli bir şekilde çekilip kamuoyuna servis edildiği anlaşılan görüntülerde, ters kelepçe takılarak başının zorla eğdirilmeye ve böylelikle kendisinin kamuoyunda küçük düşürülmek suretiyle zalimane, insanlık dışı muameleye maruz kaldığı görülmektedir" denilen açıklamada, Anayasa'nın 17. maddesi hatırlatıldı.

Açıklamada, "Unutulmamalıdır ki hukukun amacı suçlu yaratmak değil, adaleti sağlamaktır. Adalet siyasi saik ve çıkarlara kurban edilemeyecek kadar kutsal bir olgudur. Bu hususta HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel'e uygulanan hukuki gerekçeden yoksun insanlık dışı zalimane tutumu kabul etmiyor, sorumlular hakkında ivedi olarak adli ve idari soruşturma başlatılmasını bekliyor ve konunun takipçisi olacağımızı kamuoyuna duyuruyoruz" ifadelerine yer verildi.