7 Ekim 2024 Pazartesi

Şirinyer'de Suruç şehitleri anıldı

Suruç katliamının 6. yılında İzmir'de Şirinyer Migros önünde Suruç şehitlerini anıldı.

ESP, SGDF, SYKP, EMEP, TÖP, Kaldıraç, 10 Ekim Dayanışma Derneği ve HDP, Suruç katliamının 6. yılında İzmir'de Şirinyer Migros önünde Suruç şehitlerini andı.

"Suruç katliamından Deniz Poyraz'a unutma unutturma" yazılı pankartın açıldığı anmada Deniz Poyraz'ın fotoğrafları taşındı.

Anmada konuşan Suruç yaralısı Rıdvan Coşkun, "Bizler Soma ailelerinin, Ceylan Önkol'un düşlerini düşlerimize kattık, asla pes etmeyeceğiz. Bir tuğla çekmekten bahsediyorlar, biz tuğla çekmeyeceğiz faşizmi yerle bir edeceğiz. Suruç'ta yitirdiklerimize sözümüz bu ülkeye devrimi getireceğiz" ifadelerini kullandı.

Suruç tanığı Yusuf Polat ise "Ben Suruç tanığıyım. Biz oraya bir kenti yeniden kurmaya gittik bizi öldürdüler. Unutmayacağız" dedi.

SYKP İl Eşbaşkanı Tuğçe Kızıldemir ise "6 yıldır devlet saldırıları arttı. Geçen ay Deniz katledildi. Mücadeleye devam ediyoruz. Katillerden hesap soracaz" diye konuştu.

Ahmed Arif'in şiirinin okunmasının ardından ESP üyesi Atilla Dalkılıç basın açıklamasını okudu. Suruç katliamının 6. yılı olduğunu hatırlatan Dalkılıç, "6 yıldır her ay Halitağa'da, mahkeme salonlarında ve sokaklarda hiç bıkmadan 'Suruç için adalet, herkes için adalet' dedik. Adalet çığlığımızı bu ülkede adalet arayanların sesine, mücadelesine kattık. Cumartesi Anneleri'nden Taybet Anaya'ya, Berkin Elvan'dan Deniz Poyraz'a, Hrant Dink'ten Önder Babat'a, Roboski'den Suruç'a, Kemal Kurkut'tan Şenyaşar Ailesi'ne, Hande Kader'den Gülistan Doku'ya, Soma'dan Çorlu'ya kadar aydınlatılmayan, sorumluları yargılanmayan, göstermelik cezalarla kapatılmaya çalışılan, adalet isteyenlerin gözaltı ve tutuklama saldırıları ile susturulmaya çalışıldığı bir devlet politikası ile karşı karşıya kaldık" diye belirtti.

Suruç davasında 6 yıldır bir ilerleme katedilmediğini söyleyen Dalkılıç, "Üstelik Suruç katliamı tanıkları, yaralıları ve avukatları tutuklama saldırıları ile yıldırılmaya çalışılırken, adeta hayatta kaldıkları için cezalandırılıyor" diye kaydetti.

Bu ülkede eşitlik ve özgürlük mücadelesinden, halklarımızın bir arada yaşama iradesinden korkanların; iktidarları her sallandığında yeni bir katliamla bu ülkede direnenlere, ezilenlere, mücadele edenlere, yeni bir yaşamın mümkün olduğunu anlatanlara saldırmaktan, katletmekten geri durmadığını ifade eden Dalkılıç, "Son örneğini HDP İzmir il binasına Deniz Poyraz'ın katledilmesiyle yaşadığımız katliamlar devam ediyor" dedi.

Dalkılıç, "6. yılında 'Suruç için adalet' diyerek 20 Temmuz günü saat 19.00'da Karşıyaka İzban önüne çağrı yapan gençlik örgütlerinin çağrısını buradan da hatırlatıyoruz" diye konuştu.

Anma sloganlarla sona erdi.