23 Eylül 2024 Pazartesi

Şireci Tekstil'de eylem sona erdi

Gece boyunca direnişte olan Şireci Tekstil işçileriyle patron arasında yapılan görüşmede anlaşma sağlandı. İşçiler eylemlerini sonlandırırken, patronun ise şart koştuğu öğrenildi. 

Antep'te Şireci Tekstil işçileri fabrikanın verdiği sefalet zammına karşı eyleme çıktı. İşçilerin direnişi sonucunda fabrika patronuyla yapılan görüşmede anlaşma sağlandı. 

7-3 vardiyası işletmeden çıkıp dışarıda beklerken, 3-11 vardiyası da içeri girmedi. Gece vardiyasında çalışan işçiler de eyleme katıldı ve içeri girmedi. Fabrika yönetimi 5 bin lira aylık, 300 lira devam primi vermek isterken işçiler 5 bin 700 aylık artı prim istiyor.

Fabrika yönetimi adına yapılan konuşmalarda işçiler jandarma baskısı ve fabrikayı kapatma tehdidi ile karşılaştı.

Gece boyu fabrika önünde bekleyen işçilerin kararlı duruşları sonrası fabrika patronu ile görüşme sağlandı.

Şireci Tekstil'e bağlı Şireci Cotton'da patron işçilerle yaptığı görüşmede 5 bin 200 TL artı pazar mesailerinin 450 TL olarak teklif ettiği aktarıldı. Dev Tekstil'in aktardığı bilgilere göre işçilerin bazıları teklife tepki gösterirken bazılarının ise kabul etmesi sonrası fabrika önündeki direniş sonlandırıldı.

Şireci patronunun işçilere sunduğu ek 250 TL için işe hiç geç kalınmadığı ve devamsızlık yapılmama koşulu koyduğu ifade edildi.