22 Eylül 2024 Pazar

Sinema yönetmeni Mensûr Kerîmiyan'ın için Süleymaniye'de bir tören yapıldı

İşgalci Türk devletinin Rojava'ya dönük saldırılarında yaşamını yitiren sinema yönetmeni Mensûr Kerîmiyan için Süleymaniye'de bir tören yapıldı. Kerîmiyan'ın naaşı tören ardından defnedilmek üzere doğum yeri Sinê'ye uğurlanacak. 

26 Aralık günü işgalci Türk devletinin Rojava'ya dönük gerçekleştirdiği saldırılarda yaşamını yitiren Rojhilatlı sinema yönetmeni Mensûr Kerîmiyan için Güney Kürdistan'ın Süleymaniye kentinde bir tören gerçekleştirildi.

Salim Sinema Salonu önünde yapılan anma törenine, sanatçılar, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda kişi katıldı. Tören saygı duruşuyla başlatıldı. Konuşmalar gerçekleştirildi. Yapılan konuşmalarda işgalci Türk devletinin Rojava'ya dönük saldırıları kınandı. Saldırıların Kürt halkının kazanımlarını hedeflediği belirtildi.

Kerîmiyan'ın sinema alanında yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verildi. Törende şiirler okundu. Tören 'Şehit Namirin' sloganlarıyla bitirildi.

Tören ardından Mensûr Kerîmiyan'ın cenazesi Rojhilat’a uğurlandı. Kerîmiyan'ın cenaze töreni Rojhilat'in Sinê kentinde yapılması bekleniyor.

Mensûr Kerîmiyan 1984 yılında Sinê'de dünyaya gelmiş ve uzun yıllar sinema alanında çalışmalar yapmıştı. Son 2 yıldır da Rojava'da Komîna Fîlm a Rojava (Rojava Film Komünü) sinema çalışmalarında yer alan Kerîmiyan Dema Dirîreşkan, Şengal, Kobanê ve Evîna Kurd yer aldığı filmlerden bazıları oldu.

26 Aralık günü yapılan SİHA saldırılarında Rojava'da yaşamını yitiren Mensûr Kerîmiyan için dün kitlesel bir uğurlama töreni gerçekleştirilmişti.