30 Eylül 2024 Pazartesi

Sınav saatlerinde sınırlı sokağa çıkma yasağı

Tüm itiraz ve tepkilere rağmen LGS ve YKS ertelenmezken, sınava gidiş ve dönüş saatlerinde, kısıtlı sokağa çıkma yasağının uygulanacağı açıklandı.

Pandemi dolayısıyla LGS ve YKS'nin ertelenmesi talebi görmezden gelindi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kararıyla, sınava gidiş ve dönüş saatlerinde kısıtlı sokağa çıkma yasağı uygulanacak. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kararını Sağlık Bakanı Fahrettin Koca duyurdu. Twitter hesabından açıklama yapan Koca, "LGS ve YKS günlerinde sağlanması gereken şartlar konusunda Bilim Kurulumuz tavsiye kararı aldı. Sınava gidiş ve dönüş saatlerinde dışarıda yoğunluk olmaması, günün gençlere ayrılması için Sn. Cumhurbaşkanımız sınırlı bir sokağa çıkma yasağı yönünde talimat verdiler" dedi.

YÖK ve ÖSYM'nin son açıkladığı tarihlere göre 20 Haziran Cumartesi günü Liselere Geçiş Sınavı (LGS) yapılacak.

Üniversiteye giriş kapsamında düzenlenecek Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ise şu tarihlerde yapılacak: 

Temel Yeterlilik Testi (TYT) 27 Haziran Cumartesi saat: 10.15
Alan Yeterlilik Testi (AYT) 28 Haziran Pazar saat: 10.15
Yabancı Dil Testi (YDT) 28 Haziran Pazar saat: 15.45

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞININ UYGULANACAĞI SAATLER AÇIKLANDI
Bakan Koca'nın ardından İçişleri Bakanlığı açıklama yaparak, yasağın uygulanacağı saatleri açıkladı. Buna göre LGS'nin yapılacağı 20 Haziran günü 09.00-15.00 saatlerinde istisnalar hariç 81 ilde, YKS'nin yapılacağı 27 Haziran Cumartesi 09.30-15.00, 28 Haziran Pazar 09.30-18.30 saatleri arasında 81 ilde sokağa çıkma yasağı uygulanacak.