24 Eylül 2024 Salı

Şili'de katledilen yerli lider için cenaze töreni 

Şili'de 9 Temmuz'da düzenlenen bir sabotaj eyleminde polis tarafından katledilen CAM üyesi yerli lider Pablo Marchant için cenaze töreni düzenlendi. Marchant'ın katledilmesine ilişkin açıklama yapan CAM, "Her eylemde onurlandıracağız" dedi. 

Şili/Wallmapu-Mapuche halkının özgürlüğü için mücadele veren Coordinadora Arauco-Malleco (CAM) üyesi  Weichafe (Savaşçı) Pablo Marchant için büyük bir cenaze töreni düzenlendi.

9 Temmuz'da bir orman işletmesine yönelik düzenlenen saldırıda, CAM şirketin üç aracını ateşe vermiş ve polisle çatışmıştı. Çatışma sırasında CAM üyesi  Pablo Marchant polis tarafından katledilmişti. 

CAM: MARCHANT'I HER EYLEMDE ONURLANDIRACAĞIZ
1998'de kurulan ve Mapuche topraklarının kurtarılması ve bağımsızlığı için mücadele eden, gerilla faaliyeti yürüten CAM, katledilmesine ilişkin yaptığı açıklamada, "Açık ve kesin olmak istiyoruz: topraklarımızdaki kapitalist yatırımlara karşı ve Mapuçe ulusal kurtuluşu için önden mücadele bağlamında, Pablo Marchant, her direniş eyleminde onurlandıracağımız bir militan bağlılık ve indirgenemez adanmışlık mirası bırakıyor. Weychafe'imiz Wallmapu'nun uzunluğunu ve genişliğini kapsıyor" ifadelerini kullandı. 

Yerli lider Marchant'ın katledilmesinin ardından hafta sonu birçok kentte protesto eylemleri yapıldı. 

SAVAŞÇI MARCHANT İÇİN CENAZE TÖRENİ
CAM üyesi yerli lider Pablo Marchant için görkemli bir cenaze töreni düzenlendi. Cenaze töreninde yerlilerin dansları yapıldı.