25 Eylül 2024 Çarşamba

'Siirt'ten Meclise 3 vekil göndereceğiz'

Eruh'ta Yeşil Sol Parti seçim bürosu açılışında konuşan siyasetçiler, 14 Mayıs'ta iktidarı göndereceklerini vurguladı.

Yeşil Sol Parti, Botan kentlerinde başlattığı seçim gezisini Siirt'te sürdürdü. Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı Berdan Öztürk, Yeşil Sol Parti Eş Sözcüsü İbrahim Akın, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz ile Emekçi Hareket Partisi (EHP) Genel Başkanı Hakan Öztürk'ün de aralarında olduğu heyet, Eruh ilçesinde seçim bürosu açılışına katıldı. İlçe binası önünde bir araya gelen partililer, bir süre halay çektikten sonra seçim irtibat bürosunun önüne yürüyüş düzenledi.

'REJİMDEN KURTULMALIYIZ'
Açılışta söz alan EHP Genel Başkanı Hakan Öztürk, kritik bir dönemden geçildiğini söyledi, "Meclisin güçlü bir meclis olabilmesi için Kürt halkının güçlü temsil edilebilmesi gerekir. Sendikaların güçlü temsil edilmesi gerekir. Güçlü bir Türkiye için Kürt ve Türk halklarının kardeşliği gerekir. Bu tek adam rejiminden kurtulmamız gerekir" dedi.

Yeşil Sol Parti Eş Sözcüsü İbrahim Akın, halkın tek adam rejimine iradesini teslim etmediğini, onurlu bir duruş sergilediğini söyledi. Akın, 15 Mayıs'ta Türkiye'nin yeni bir sürece uyanacağını belirterek, "Kürtler birlikte yaşam istiyor. Yalancı tek adam rejimini göndermek konusunda karar vermişler. Halkın iradesini gasp edenlere göstereceğiz. Birlikte yeni bir sürece başlayacağız. Birlikte başaracağız" ifadelerini kullandı.

'FAŞİST İKTİDARI GÖNDERECEĞİZ'
DBP Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz ise, Eruh'un Kürt halkı ve mücadelesi için önemine dikkat çekti, bu nedenle zulüm ve baskının artırıldığını belirtti. 14 Mayıs'ı devlete karşı Kürdistan'ın özgürlük günü yapacaklarını söyleyen Aydeniz, "Bu nedenle sokak sokak ev ev çalışmamızı sürdürmeliyiz. Birliğimizi ve ittifakımızı büyütmeliyiz. 14 Mayıs'ta bu faşist iktidarı göndereceğiz. Özgür Kürdistan, demokratik Türkiye'yi kuracağız. 3 arkadaşımızı da Siirt'ten Meclise göndereceğiz" dedi.

Konuşmaların ardından seçim bürosu açılışı yapıldı. Açılışın ardından heyet, esnafı ziyaret etti.