25 Eylül 2024 Çarşamba

SİHA saldırısında Mihemed Sari şehit düştü

Halk Savunma Birlikleri (YPG) Basın İrtibat Merkezi, işgalci Türk devletinin Qamişlo'da bir araca yönelik SİHA saldırısına ilişkin açıklama yaptı. Saldırıda Baran Nisêbin adlı savaşçılarının şehit düştüğü belirtildi.

Halk Savunma Birlikleri (YPG) Basın İrtibat Merkezi (BİM) yaptığı yazılı açıklamayla dün gece Qamişlo'da bir aracın Silahlı İnsansız Hava Aracı (SİHA) tarafınan hedef alındığını duyurdu.

HPG BİM açıklamasında, 14 Nisan saat 01.45'te işgalci Türk devletine ait SİHA'nın, Qamişlo Hizam yolu üzerinde Nisêbin sınır kapısı yakınında bir aracı bombaladığını belirtti. Saldırıda Baran Nisêbin (Mihemed Sari) adlı savaşçılarının şehit düştüğü ifade edildi.

YPG açıklamasında, Mihemed Sari'nin Mardin'in Nusaybin ilçesinde yurtsever bir ailede doğduğu, Kobanê direniş sürecinde faşist DAİŞ'e karşı devrim topraklarını savunmak için Rojava'ya geldiği vurgulandı.

Mihemed Sari'nin, Kobanê, Minbic, Rekka, Dêrazor'a kadar birçok hamlede DAİŞ'e karşı savaşta yer aldığı ifade edildi. Sari'nin, Asayiş, QSD, YPG'de çeşitli görevler üstlendiği, görevlerine katılımda fedakar olduğu vurgulandı. Zekası ve bilgisiyle öne çıkan Mihemed Sari'nin son olarak askeri teçhizatın üretiminde görev üstlendiği belirtildi.

Başsağlığı dilenen açıklama şöyle bitirildi: "DAİŞ'i karada yenen, Baranların ruhuyla mücadele eden on binlerce şehidimizdir. Ölümsüzlerimizin takipçisi olacağız ve özgürlük bayrağını dalgalandırıp zafer ile taçlandıracağız. Öncelikle şehidimizin aziz ailesine, Mêrdîn halkımıza ve tüm yurtsever halkımıza başsağlığı dileriz."