22 Eylül 2024 Pazar

SHOW TV önünde eylem: Show'u kes, tecavüzcüyü aklama

Kadın Komiteleri, diş hekimi Beker'i aklayan ve göçmen kadını hedef gösteren yayınları nedeniyle SHOW TV önünde eylem yaptı. Kadınlar, kadın dayanışmasının süreceğini ve mücadele edeceklerini kaydetti. 

Yanında çalışan göçmen kadına şiddet uygulayan ve tecavüz girişiminde bulunan diş hekimi İsmail Beker'in sosyal medyada teşhir edilmesi ardından aklanmaya çalışılıyor. 

15 Mayıs'ta Beker'in Kadıköy'deki kliniğinin balkonundan dışarı seslenen göçmen kadın, yardıma gelen kadınlar tarafından kurtarıldı. Kaçmaya çalışan Beker'i yakalayan kadınlar, kendisini sokakta teşhir etti. Aynı gün özel olarak organize olan bir grup sosyal medyada Beker'i aklamaya çalışırken ana akım medyada da göçmen kadını hedef gösteren yayınlarıyla Beker'i suçsuz ilan etti.

Kadın Komiteleri, SHOW TV önünde eylem yaptı. Eylemde, "SHOW'u kes tecavüzcüyü aklama" pankartı açılırken, "Sözleşmeyi uygula tecavüzü aklama", "Yaşasın kadın dayanışması" sloganları atıldı.

Açıklama yapan Kadın Komiteleri şunları söyledi: "Fail yakalandı ve ifşa edildi. Ancak ardından İsmail Beker sahip olduğu sosyal sermaye sebebiyle medyada, basında elinin ulaşabildiği her noktada kendini aklamaya çalıştı. Tecavüz mağduru kadını göçmen olması sebebiyle durumun üstü örtülmektedir. SHOW TV bu haberi alıp İsmail Beker'in suçsuz olduğunu yayınladı. Unutulmasın bugün o kadın arkadaşın Yeldana olmamasının nedeni, öldürülen binlerce, milyonlarca kadının arasına karışmamasının sebebi kadınların gücüdür. Bir kadın dahi karanlıktan korkarsa biz bu kentleri de medyanızı da ateşe veririz."

Eylem, "Yaşasın kadın dayanışması" sloganı ile son buldu.