25 Eylül 2024 Çarşamba

SGDF'li Serhat Eren hakkında ev hapsi kararı 

Diyarbakır'da gözaltına alınan SGDF'li Serhat Eren hakkında ev hapsi adli kontrolü verildi. Eren'in gözaltına alındığı anlar kameraya kaydedilmiş olmasına rağmen Diyarbakır'daki karakollar inkar etmiş, Eren saatler sonra "bizde yok" karakolda bulunmuştu. İşkenceyle gözaltına alınan Eren'in gözaltında da darp edildiği öğrenildi. 

Diyarbakır'da 21 kentte gerçekleşen siyasi soykırım operasyonuna yönelik yapılmak istenen eyleme polis saldırısında işkenceyle gözaltına alınan Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) üyesi Serhat Eren hakkında ev hapsi adli kontrol kararı verildi. 

Dün öğle saatlerinde gözaltına alınan Eren'in gözaltı anına ilişkin kamera kayıtlarına rağmen saatlerce avukatları ve yoldaşları kendisinden haber alınamamış, başvurulan karakollar "bizde yok" demişti. Eren, dün gece "bizde yok" denen Şehitlik Karakolunda bulunmuştu. 

Avukatlarıyla görüşen Eren, işkenceyle gözaltına alınmasının ardından gözaltında da darp edildiğini ve bu nedenle darp raporu aldığını aktardı. 

Bir gece nezarette tutulan Eren, savcılık ifadesi sonrası tutuklamaya sevk edildi. Eren hakkında çıkarıldığı mahkemede "yaralama ve kamu görevlisine direnme" iddiasıyla ev hapsi adli kontrolü kararı verildi.