22 Eylül 2024 Pazar

SGDF MYK üyesi Müslüm Koyun tutuklandı

SGDF MYK üyesi Müslüm Koyun, sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilerek örgüt propagandası iddiasıyla tutuklandı. 

Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyesi Müslüm Koyun tutuklandı.

Sabah saatlerinde evi basılan Koyun'a yoğun işkence yapıldı. Evde kafasına silah kabzasıyla vurulan Koyun yaralandı. İşkence gözaltında ve hastanede de devam etti. Sağlık kontrolü için hastaneye götürülen Koyun, araçtan indirilirken yere düşürülerek kafasını çarptı. Bu sırada bayılan Koyun'a tomografi çekildi.

Daha sonra adliyeye getirilen Koyun, sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilerek örgüt propagandası yaptığı iddiasıyla tutuklandı.

SGDF MYK üyesi Müslüm Koyun, Rojava-Kuzey ve Doğu Suriye'ye yönelik hava saldırılarına ilişkin Eskişehir'de yapılan eylemin ardından 25 Kasım 2022 tarihinde evi basılarak gözaltına alınmış 28 Kasım günü tutuklanmıştı. Koyun 16 Ocak 2023 tarihinde görülen duruşmada tahliye edilmişti.

14 Mayıs 2023 tarihinde gerçekleştirilen genel seçimlerde Yeşil Sol Parti'den Eskişehir'de milletvekili adayı olan Müslüm Koyun, adaylık çalışmalarını yürütürken 30 Nisan 2023 tarihinde bir kez daha gözaltına alınarak 3 Mayıs günü tutuklandı. 9 ay hapishanede tek kişilik hücrede tutulan Koyun, 5 Ocak 2024 günü tahliye olmuştu.