23 Eylül 2024 Pazartesi

SGDF MYK üyesi Koyun'un duruşmasına çağrı

SGDF, düzenlediği basın toplantısıyla MYK üyeleri Müslüm Koyun'un 24 Ekim'de görülecek duruşmasına çağrı yaparak, "Saray rejimi Müslüm nezdinde devrimci mücadelemizin meşruiyetini yargılamaktadır" dedi.

Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF), tutsak MYK üyeleri Müslüm Koyun'un 24 Ekim'de görülecek duruşmasına çağrıda bulunmak amacıyla Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP) Eskişehir İl Örgütü'nde basın toplantısı düzenledi.

Basın açıklamasını okuyan SGDF üyesi Simay Ada Kart, 1 Mayıs ve 14 Mayıs seçimlerinin ön günlerinde faşizmin SGDF'ye dönük siyasi kırım operasyonlarında tutsak edilen Müslüm Koyun'un 6 aydır tutsak olduğunu hatırlattı.

"Yoldaşımız, Eskişehir H Tipi Kapalı Hapishanesin'de tecrit koşullarında tek başına tutuluyor. İlk günden bu yana hiçbir görüşçü talebi kabul edilmiyor, kitapları ve mektupları verilmiyor. Spor ve sohbet hakkı gasp ediliyor, havalandırma hakkı ise saatlerle sınırlı tutuluyor" diyen Kart, Koyun'un tutsaklığına gerekçe olarak SGDF çalışmalarının, Maraş, Sivas, Suruç katliamlarının yıl dönümü etkinliklerine katılmanın, Gezi direnişi ve Newroz'la ilgili etkinliklere katılmanın, kimyasal silaha itiraz etmenin, sosyal medya paylaşımlarının gösterildiğini belirtti.

Faşist şeflik rejiminin Müslüm Koyun ve devrimcileri tutsak ederek açıkça söz, eylem, örgütlenme özgürlüklerine saldırdığını belirten Kart, rejimin tutuklama ve gözaltılarla kitlelerin yükselen mücadelesini teslim almaya çalıştığını vurguladı.

Kart, şöyle devam etti: "Müslüm nezdinde devrimci mücadelemizin meşruiyetini yargılamaktadır. Bizler bugüne kadar iktidarın bu saldırılarını mücadelemizi her seferinde bir adım daha ileriye taşıyarak, safları daha büyük kalabalıklar ile doldurarak, sokaklara daha coşkulu akarak karşıladık. Bugün hâlâ aynı kararlılıkla adaleti ve özgürlüğü haykırmaya, her hukuksuzluğun karşısında dimdik durmaya devam ediyoruz. Yoldaşımız 14 Eylül'deki duruşmasında 'Biz talimatı halktan alıyoruz' demişti. Halktan aldığımız talimatı yerine getirmekten bir an vazgeçmiyoruz."

Kart, Eskişehir halkını Müslüm Koyun'un 24 Ekim saat 09.00'da Eskişehir Adliyesi'nde görülecek duruşmasına çağırdı.