22 Eylül 2024 Pazar

SGDF: Müslüm Koyun'a özgürlük

SGDF MYK üyesi Müslüm Koyun'un 14 ayda üç kez tutuklanmasına tepki gösteren sosyalist gençler serbest bırakılması talebiyle yazılamalar yaptı.

Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) üyeleri, MYK üyeleri Müslüm Koyun'un serbest bırakılması talebiyle İstanbul ve İzmir'de duvar yazılamaları yaptı.

Koyun'un 14 ayda 3 kez tutuklanmasına tepki gösteren sosyalist gençler, "Müslüm Koyun'a özgürlük", "Müslüm Koyun onurumuzdur", "Tutuklamalar bizi yıldıramaz", "Devrimci tutsaklar onurumuzdur", "SGDF umuttur, umut dimdik ayakta", "Biji berxwedana zindana" yazılamaları yaptı.

SGDF, X sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, "Tutuklanan yoldaşımız Müslüm Koyun şahsında tüm devrimci tutsakların özgürlüğü için örgütlenme ve mücadele çağrımız sokaklardan yükselmeye devam ediyor. İzmir ve İstanbul'da yaptığımız çalışmalarla halk gençliğini örgütlenmeye, sosyalizm ve özgürlük için devrimci gençlik mücadelesini büyütmeye çağırdık. Baskı, gözaltı ve tutuklamalara boyun eğmeyecek ve gençliğin sorunlarını-özlemlerini sokağa taşımaya devam edeceğiz. Özgürlük ve sosyalizm için örgütlenecek, kazanan biz olacağız" denildi.