22 Eylül 2024 Pazar

SGDF: Devrimcilere dönük yoğunlaşan saldırılara geçit vermeyelim

Ataşehir'de yapılan operasyonla üyeleri Kalender Polat'ın gözaltına alınması ve MYK üyesi Sinem Çelebi'nin polis tarafından taciz edilmesine tepki gösteren SGDF, "Tüm demokratik kamuoyunu kadın yoldaşımıza dönük erkek devlet şiddetini teşhire, kadın devrimcilere yoğunlaşan özel saldırılara geçit vermemeye çağırıyoruz" ifadelerini kullandı.

Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF), 1 Mayıs Mahallesi'nde gerçekleştirilen operasyonla üyeleri Kalender Polat'ın gözaltına alınması ve operasyon esnasında banyoda olan Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyesi Sinem Çelebi'nin polisler tarafından taciz edilmesine ilişkin yazılı bir açıklama yayınladı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Bu sabah saatlerinde 1 Mayıs Mahallesi'nde yapılan polis operasyonuyla yoldaşımız Kalender Polat sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilerek gözaltına alındı. Evde bulunan diğer yoldaşlarımız ise tehdit edilirken evdeki eşyalar da talan edildi. Operasyon sırasında evde bulunan ve duşta olan MYK üyemiz Sinem Çelebi'nin olduğu banyoya ise tüm ikazlara rağmen kırılarak girildi. Yoldaşımızın giyinmesi için zaman istenmesine, kapıyı zaten kendisinin açacağının belirtilmesine rağmen banyoya kamera ve silah ile girildi. Operasyon sırasında evde bulunan ve engellemeye çalışan kadınlara ise silah doğrultuldu, tehdit edildi. Ardından yoldaşımızın kendi başına giyinmesine dahi izin verilmeyerek banyoya zorla polis konuldu. 

'BU SALDIRI TÜM KADIN DEVRİMCİLERE YÖNELİKTİR'
Yoldaşımıza yönelik bu saldırı, bir bütün olarak kadın devrimcilere dönük saldırıdır; yaşam alanlarımıza, bedenimize, hangi saatte kendi evimizde dahi ne yapacağımızın erkek devletin denetimi ve onayına tabi olacağı gözdağıdır. Kadınları her daim bir korku ve endişe halinde yaşatmaya, yaşam alanlarını devlet baskısına göre düzenlemeye dönüktür. Kadın devrimciler olarak ne örgütlü mücadele yürütürken ne de evlerimizde barınıp yaşamımızı sürdürürken kimseden icazet istemedik, bundan sonra da istemeyeceğiz!

Kadın özgürlük mücadelesi yükselirken sosyalist kadınları sindirmek için de devlet de saldırılarını çeşitlendiriyor, darp ve cebir ile kıramadığı iradeyi psikolojik baskı yöntemiyle kırmaya çalışıyor. Aile aramalarının, gözaltında tacizin, çıplak arama işkencesinin yanına operasyonlarda kadınları hedefleştirme de böylece ekleniyor. Bu saldırıların uygulayıcısı olan erkek devletin tüm kurumlarını; polisi, jandarmayı, askeri ve onları koruyan yargıyı tek tek teşhir etmeye devam edeceğiz.

'DEVRİMCİ GENÇLİK MÜCADELESİNİ BÜYÜTECEĞİZ'
Geçtiğimiz günlerde de Eskişehir'de yapılan operasyon ile MYK üyemiz Müslüm Koyun işkence ile gözaltına alınmış, tomografi sonuçları bile gelmeden 14 ayda üçüncü kez olmak üzere tutuklanmıştı. Tüm bu saldırılar Mart 2023'ten bu yana federasyonumuza dönük giriştiği siyasi kırım operasyonundan sonuç alamayan devletin, tüm tutsaklıklardan başı dik çıkan SGDF'den bu sefer işkenceler yoluyla intikam alma çabasıdır. Ve tarihimiz göstermiştir ki tüm bu saldırılar yeniden boşa düşecektir. AKP- MHP faşizmi kendine karşı yükselen sesin en güçlü taşıyıcısı olan gençliği teslim almak için, onun özlem ve taleplerini mücadele konusu edinen gençlik öncülerine saldırmaya devam ediyor. Fakat sonuç alamıyor. Bizler sosyalist gençlik olarak, gençliği öncüsüyle buluşturmaya devam edeceğiz ve devrimci gençlik mücadelesini büyüteceğiz.

Tüm demokratik kamuoyunu kadın yoldaşımıza dönük erkek devlet şiddetini teşhire, kadın devrimcilere yoğunlaşan özel saldırılara geçit vermemeye çağırıyoruz."