22 Eylül 2024 Pazar

SGDF, depremin 1. yılında Antakya'ya gidiyor

SGDF, depremin 1. yılında Antakya halkıyla, gençlerle, öğrencilerle dayanışmayı sürdürmek ve için 5-6 Şubat günlerinde Antakya'da olacak. SGDF, gençlere de çağrıda bulundu: "Tüm gençliğe çağrımızdır, sen de bize ulaş. 6 Şubat'ta bizimle gel."

Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF), depremin 1. yılında Antakya halkıyla, gençlerle, öğrencilerle dayanışmayı sürdürmek için 5-6 Şubat günlerinde Antakya'ya gidecek.

5-6 Şubat günlerinde Antakya'da olacaklarını açıklayan SGDF, sosyal medya hesabından yaptığı duyuruda, gençliğe şu çağrıda bulundu:
"Tüm gençliğe çağrımızdır, sen de formu doldur.
İhtiyaçları ulaştır, 5-6 Şubat'ta bizimle gel.
Depremin 1. yılında gençlik Hatay halkının yanında!
6 Şubat depremin 1. yılına giriyoruz. Binlerce insanı depremde katleden düzene olan öfkemiz hala dün gibi diri. Cenazelerimize kefen bile vermeyenleri, depremzedeleri yıkım ve enkazların arasında ölüm ve yoksulluğa mahkum edenleri isim isim hatırlıyoruz. Halk düşmanlarının tam karşısında geceyi gündüz ederek kent kent dayanışma için Hatay'a akan gençleri, emekçileri, kadınları da öyle.
Ezilenlerin dayanışmasının ve mücadelesinin yaşamı nasıl örgütleyebileceğini, bir halkın enkaz ve yıkımın altından ayağa nasıl kalkabileceğini hep birlikte yaşadık ve gördük. Depremin 1. yılında Hatay halkı ile dayanışmayı sürdürmek, emekçi halkın yaralarını sarmak ve eli kanlı iktidarla hesaplaşmak için 6 Şubat'ta Hatay'da olacağız.
Gençlerin, çocukların çağrısına kulak veriyoruz: Kitapları, kırtasiye malzemelerini, oyuncaklarımızı alarak gidelim. Yine, yeniden buluşalım, dayanışmamız ile ihtiyaçları birlikte giderelim.
Tüm gençliğe çağrımızdır, sen de bize ulaş. 6 Şubat'ta bizimle gel."