1 Ekim 2024 Salı

SGDF Denizleri mezarları başında andı

Sosyalist gençler, Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan'ı idam edilişlerini 50'inci yılında Ankara Karşıyaka'daki mezarları başında andı. Anmada, "Onlar geçmişten bugüne bizlere devrimci bir miras bıraktılar" denildi.

Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) Karşıyaka Mezarlığı'nda Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan'ı andı. 

"50'inci yılında gençlik Denizlerin izinde" yazılı pankartın açıldığı mezarbaşı anmasında SGDF MYK üyesi Sinem Çelebi konuşma yaptı. Çelebi, "Onlar geçmişten bugüne bizlere devrimci bir miras bıraktılar. Yürekten inandıkları devrim ve sosyalizm mücadelesinden bir an olsun vazgeçmediler. Bu uğurda canlarını feda ettiler" dedi. 

'TOPLUMSAL KURTULUŞ BİRLEŞİK MÜCADELEDEN GEÇİYOR'
Deniz Gezmiş'in idam sehpasında "Yaşasın Türk ve Kürt halklarının bağımsızlık mücadelesi" şeklindeki sözlerini hatırlatan Çelebi, "Bu cümle bize toplumsal kurtuluşun birleşik mücadeleden geçtiğini öğretiyor. Bu söz bize inkarcı sömürgeci faşizme karşı birleşik mücadelenin önemini gösteriyor" diye konuştu.

Yoldaşlık kavramını en iyi Mahirler ve Denizlerden öğrendiklerini söyleyen Çelebi, Deniz Gezmişlerin idamını durdurmak için Mahir Çayan ve yoldaşlarının Kızıldere'de canlarını feda ettiğini hatırlattı, "Onlar bize Kızıldere'de siper yoldaşlığının ne demek olduğunu gösterdiler" dedi.

'DENİZLERE SÖZÜMÜZ DEVRİM OLACAK'
'71 kuşağının devrim yolunu ve devrimciliğin nasıl olması gerektiğini gösterdiğini vurgulayan Çelebi, "Faşizme karşı, emperyalizme karşı Deniz olacağız, Hüseyin olacağız, Yusuf olacağız. Denizlere sözümüz devrim olacak" diye kaydetti.

Anmada sosyalist gençler sık sık "Denizlere sözümüz devrim olacak", "Yaşasın devrim ve sosyalizm" sloganlarını attı.