1 Ekim 2024 Salı

SGDF açlık grevinin ikinci gününde kurum ziyaretleri gerçekleştirdi

SGDF üyeleri, hapishanelerde tutsaklara yönelik saldırılar, yaşanan ölümlere karşı dün başlattığı açlık grevi eyleminin ikinci gününde. SGDF üyeleri, çok sayıda kurumun yanı sıra Deniz Poyraz'ın ailesini de ziyaret etti. Açlık grevi eylemi yarın akşam yapılacak açıklamayla sona erecek.

Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF), hapishanelerde tutsaklara yönelik saldırılar ve yaşanan ölümlerin son bulması talebiyle açlık grevi eylemi başlattı. SGDF'liler eylemlerinin ikinci gününde Kaldıraç, Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi (SYKP), Mücadele Birliği, Türkiye İşçi Partisi (TİP) ve Deniz Poyraz'ın ailesini ziyaret etti.

Kaldıraç İzmir Temsilciliği'ni ziyaret eden SGDF üyeleri, burada hapishanelerde yaşananlar üzerine sohbet etti. SGDF MYK üyesi Gamze Toprak, hapishanelerde sürekli hak ihlalleri yaşandığını ve kamuoyunun duyarlı olması için ziyaret gerçekleştirdiklerini dile getirdi. Saldırı politikaları karşısında birlikte olmak gerektiğini vurgulayan Toprak, "Biz gençlik örgütleri olarak başlattığımız pratik eylemleri devam ettirmek istiyoruz. Kamuoyu oluşturmak içinde açlık grevi eylemi başlattık. Bunun yanında eylemlerimizi sürdürmeye ve hapishanelerin kısılan sesi olmaya devam edeceğiz" dedi.

KALDIRAÇ: BİRLİKTE HAREKET ETMELİYİZ
Kaldıraç İzmir Temsilcisi Ali Fuat Eroğlu da, hapishanelerde son dönemde baskı ve işkencelerin arttığını vurguladı. Son olarak Kırıklar Hapishanesi'nde tutsak edilen Abdullah Ece'nin yaşamını yitirdiğini hatırlatan Eroğlu, "Bu yaşanan işkencelere karşı birlikte hareket ederek, bir şeyler yapmak gerekiyor. Bu süreci sürekli hale getirmek lazım. Birleşip neler yapılabileceğini tartışmak kamuoyu oluşturmak gerekiyor" diye konuştu.

SYKP: DUYARSIZ KESİMLERE ULAŞMAK GEREKİYOR
SYKP İzmir yöneticileriyle parti binasında bir araya gelen SGDF'lileri SYKP İl yöneticisi Ruhşen Baysal karşıladı. Devletin hapishanelerde rehin alma siyaseti uyguladığını belirten Baysal, hapishanelerde yaşananlara karşı duyarlılık oluşturulması gerektiğini söyledi. Baysal, "Sol, sosyalist çevreler bir şekilde bu zulmün farkında ancak duyarsız çevreleri harekete geçirmek daha çok katkı sağlayabilir. AKP-MHP faşizmi karşında bütün demokratik örgütlerin bir araya gelmesi için mücadele ediyoruz. Faşizmi ancak bu şekilde geriletebiliriz. Toplumdaki herkesin bu blogta olması gerekiyor" diye belirtti.

Açlık grevindeki SGDF üyeleri, Mücadele Birliği, Türkiye İşçi Partisi (TİP) İzmir İl Örgütü ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Konak İlçe Örgütü'nün ardından HDP İzmir İl binasında faşist tetikçi Onur Gencer tarafından katledilen Deniz Poyraz'ın ailesini ziyaret etti.

SGDF üyeleri, açlık grevini yarın saat 19.00'da Alsancak Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde yapacağı basın açıklamasıyla sonlandıracak.