22 Eylül 2024 Pazar

Sezen'i katleden Anıl Yolum kendini aklamaya, avukatı da gerekçe aramaya çalıştı

Çocuk yaşta tecavüz ettiği ve sonrasında dini nikahla kendisiyle evlenmek zorunda kalan Sezen'i katleden Anıl Yolum hakkındaki davanın ilk duruşması görüldü. Katliamdan önce Sezen'e sistematik şiddet uyguladığı belirtilen Yolum'un duruşması Şubat ayına ertelendi. 

İzmir Bornova'da 26 Mart'ta çocuk yaştaki Sezen Ünlü'yü ve karnındaki bebeğini kesici aletle katleden Anıl Yolum hakkında açılan davanın ilk duruşması Bayraklı 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Duruşmaya "gebe olduğu bilinen kadını öldürme" ve "çocuğu kasten öldürme" suçlarından iki kez ağırlaştırılmış hapis cezası ile yargılanan tutuklu sanık Anıl Yolum, taraf avukatları, Sezen'in babası katıldı. Davaya müdahil olmak isteyen İzmir Barosu Kadın Hakları Komisyonu'nun talebi reddedildi.

Kimlik tespiti ile başlayan duruşmada ilk olarak dinlenen sanık Anıl Yolum, bilindik ifadelerle kendini aklamaya çalıştı. Mahkeme heyetinin suç aletinin neden yanında taşıdığına ilişkin soruya ise sanık, kesici aleti her zaman yanında taşıdığını belirtmesi dikkat çekti.

'KIZIMA TECAVÜZ ETTİĞİ İÇİN DİNİ NİKAHLA EVLENDİRDİK'
Duruşmada söz alan Sezen'in babası Serdar Ünlü ise sanığın, Sezen'e tecavüz ettiğini, bu yüzden de dini nikahla evlendiklerini sonrasında da kızına sistematik şiddet uyguladığını belirtti. Serdar Ünlü kızının, maruz kaldığı şiddet karşısında karakoldan sanık hakkında uzaklaştırma kararı aldığını ifade ederek, tüm davalarda bulunmak istediğini ekledi.

TANIK, SANIĞI TANIMIYORMUŞ
Katliamın tanıklarından Y.E. ise sanığı tanımadığını iddia etti. Bir diğer tanık olan Y.E.'nin eşi P.E. de, Sezen ile arkadaş olduklarını, sosyal medya üzerinden Sezen ile sanığın konuşmalarına tanık olduğunu aktardı. P., Sezen'in olay yerine telefonla geldiğini, sanık ile Sezen'in uzaklaştıktan bir süre sonra Sezen'i katledilmiş halde bulduklarını dile getirdi. P., o esnada ambulansı aradıklarını, ancak sanığın kendilerini katliamlar ilişkilendirmekle tehdit ettiğini söyledi.

Sanık avukatı ise, tanık P.E.'ye sorduğu sorularla katliama gerekçe aradı.

TECAVÜZ BELGESİ İSTENDİ
Mahkeme heyeti bir sonraki duruşmada yeni tanıkların dinlenmesine ve sanık Anıl Yolum'un Sezen'e tecavüz ettiğine dair İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı belgesinin Boğaziçi Karakolu'ndan getirtilmesine karar verdi.

DURUŞMA ERTELENDİ
Mahkeme, sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek, bir sonraki duruşmayı 1 Şubat 2022 tarihine erteledi.