25 Eylül 2024 Çarşamba

Seyhan'da açılış: Başarımızı iki katına çıkaracağız

Yüzlerce kişinin katılımıyla Seyhan'da seçim bürosu açıldı. Coşkulu kitleyi selamlayan DBP Eş Genel Başkanı Aydeniz, sokak sokak mücadele edeceklerini kaydetti.

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Adana İl Örgütü, Seyhan ilçesine bağlı Barbaros Mahallesinde seçim bürosunu açtı. Coşkuyla geçen etkinliğe Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz, Barış Anneleri Meclisi, Halkların Demokratik Partisi (HDP), DBP, Halkların Demokratik Kongresi (HDK) ve ittifak bileşenleri ile çok sayıda kişi katıldı.

Açılış öncesi halaylar çekilip, "Biji Serok Apo", "Direne direne kazanacağız" ve "Jin jiyan azadi" sloganları atıldı.

DBP Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz'i kitle alkış ve zılgıtlarla karşıladı. Gençleri, kadınları ve anneleri selamlayan Aydeniz, "Bugün büromuzu hep birlikte açacağız. Biz gün gün, sokak sokak, mahalle mahalle seçim bürolarımızı açıyoruz. Hangi şehre gitsek, büyük bir coşku, kararlı bir duruş ve direnişle Yeşil Sol Parti ile böyle bir duruş sergileniyor. Biz bunu görüyoruz. Türkiye ve Kürt halkları tavır ve tutumlarıyla bugünden seçimi kazandığımızı gösteriyor. Büyük bir güçle Meclis'e gireceğiz, faşizmi yeneceğiz. Bu manzara da bunu gösteriyor. Faşist iktidar tutuklamalar, gözaltılar ve baskı politikalarıyla partimizi kapatmaya ve bizleri sindirmeye çalışsa da halkımız direnişini büyüterek bu politikaları boşa çıkarttı. 14 Mayıs faşizmin yenilgi tarihi olacaktır" dedi.

İmralı tecridine dikkat çeken Aydeniz, şu ifadeleri kullandı: "İmralı'da yürütülen tecrit politikalarını toplumun tamamına yaydılar. Ancak halklarımız Newroz'da, 8 Mart'ta bu politikaları kabul etmediğini meydanlarda haykırdı. Biz bu sesimizi öyle bir yükselteceğiz ki 14 Mayıs'ta tecrit ve kayyum politikalarını boşa çıkaracağız. Tüm il ve ilçe örgütlerimiz ve yurtsever halkımızla beraber sokak sokak seçim çalışmasını yürüterek daha önceki seçimde elde ettiğimiz başarıyı iki katına çıkaracağız" ifadelerini kullandı.

Aydeniz, konuşması ardından kadınlar alkış ile zılgıtlarla seçim bürosunu açtı.

Etkinlik çekilen halaylarla son buldu.