30 Eylül 2024 Pazartesi

Sevil Rojbin Çetin için bir tutuklama kararı daha verildi

Köpekli işkenceye maruz kalan ve tutuklanan TJA üyesi Sevil Rojbin Çetin hakkında, yargılandığı başka bir dosyadan da tutuklama kararı verildi.

Mardin Cumhuriyet Savcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında Diyarbakır'daki evine yapılan operasyonda işkence edilerek gözaltına alınan ve tutuklanan TJA üyesi Sevil Rojbin Çetin hakkında bir tutuklama kararı daha çıkarıldı. 

Van'da 1 Kasım 2019'da yapılan operasyonda 15 kadın siyasetçiyle birlikte gözaltına alındıktan sonra adli kontrol şartıyla serbest bırakılan Çetin hakkında Van 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davanın duruşması görüldü.

Çetin, duruşmaya tutuklu bulunduğu Mardin E Tipi Hapishanesi'nden SEGBİS ile katıldı.

Hakkındaki iddialara ilişkin savunma yapan Çetin, yargılandığı başka bir dosyada da Demokratik Özgür Kadın Hareketi (DÖKH) içerisindeki çalışmalar nedeniyle yargılandığını söyledi.

Çetin'in yargılandığı diğer dosyadan 1 yılı aşkın bir süre tutuklu kaldığını hatırlatan avukatları, dosyada yöneltilen suçlamalara dair somut bir tespitin olmadığını belirtti.

Mahkeme heyeti, yargılandığı "TJA" ve "DÖKH" dosyalarının birleştirilmesine ve Çetin hakkında tutuklama kararı verdi. Karar bir üye hakimin şerhi ile alındı.