23 Eylül 2024 Pazartesi

SES'ten mobbing ve yer değiştirmelere karşı tepki

SES ve KESK üyeleri, Diyarbakır Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'nde yaşanan yer değiştirme, mobbing, baskı ve taciz uygulamalarına itiraz ederek, yapılan uygulamalara karşı mücadelelerinin süreceğini vurguladı.

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Diyarbakır Şubesi ve Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) üyeleri, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'nde yaşanan yer değişikliklerine ve mobbinge karşı müdürlük binası önünde basın açıklaması düzenledi.

"Mobbing ve usulsüz yer değiştirmelere karşı hep buradayız" pankartının açıldığı eylemde konuşan KESK Diyarbakır Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Siraç Çelik, sendika üyelerine dönük baskı, mobbing ve yer değiştirme uygulamalarını eleştirerek, yapılan uygulamalara karşı meşru ve demokratik hak arama mücadelelerinden geri adım atmayacaklarını belirtti. Çelik, haklı mücadelelerini her alanda dile getirmeye devam edeceklerini vurguladı.

SES Diyarbakır Şubesi Eşbaşkanı Şiyar Güldiken ise usulsüzlük, mobbing ve hukuksuz yer değiştirme, kadınlara yönelik taciz, bakım altındaki çocukların mahremiyetini hiçe sayma gibi uygulamalar konusunda Sosyal Hizmetler Müdürlüğü'nden randevu istediklerini ancak kendilerine randevu verilmediğini söyledi. Güldiken, müdürlükte gerçekleşen kadınlara yönelik tacize ilişkin soruşturmaların sümen altı edildiğini ve bazı tacizcilerin hala işlerine devam ettiğini aktardı.

Birçok sendikalı çalışanın yerinin keyfi olarak değiştirilmesine de dikkat çeken Güldiken, yeri değiştirilen her 10 çalışandan en az 7'sinin yer değiştirme talebinin olmadığını ifade etti. Güldiken, "SES olarak, Diyarbakır Valiliği'ni ve Aile, Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nı bu iddiaları aydınlatmak ve kamuoyuyla paylaşmak üzere göreve çağırıyoruz" dedi.