23 Eylül 2024 Pazartesi

'Sesimizi duyurmak için 4 Şubat'ta Ankara'dayız'

BTS ve HABER SEN, mobbing ve sürgüne maruz bırakılmalarına karşı tepki göstermek amacıyla Ankara'ya yürüyor. BTS Malatya Şube Başkanı Akdemir, 4 Şubat günü Ankara'da birkez daha taleplerini dile getireceklerini kaydetti. 

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu'nun (KESK) Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığında örgütlü bulunan iki sendikası Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS) ile Basın Yayın İletişim ve Posta Emekçileri Sendikası (HABER SEN) üyelerinin mobbing ve sürgüne maruz bırakılmalarına tepkiler sürüyor. Sendikalar, ülkenin farklı noktalarından yola çıkarak Ankara'ya yürüyor.

'HUKUK DIŞI UYGULAMALAR GERİ ALINSIN'
Konuya ilişkin basın açıklaması yapan BTS Malatya Şube Başkanı Hasan Akdemir, sendika üye ve yöneticilerine yönelik hukuk dışı uygulamaların geri alınmasını istedi. Akdemir, "Bugün, kurumlarımızda yapılan nakil ve atamalarda kıstas siyasi iktidara yakınlıkla ölçülmekte" dedi.

'4 ŞUBAT'TA ANKARA'DA OLACAĞIZ'
"Bizlerin yaptığı gerçek sendikacılık karşısında rahatsız olan siyasi iktidar ve örgütlü olduğumuz kurumların yöneticileri tarafından sendikalarımıza yönelik ayrımcı ve baskıcı uygulamalar yetmiyormuş gibi şimdi de yasaları ve hukuku hiçe sayarak, temsilci ya da yönetici olup olmadığına bakmaksızın üyelerimiz hakkında sürgün kararları verilmektedir" diyen Akdemir, şöyle devam etti: "Bu haksız ve hukuksuz karar ve uygulamalarla bizleri yıldıracağınızı sanıyorsanız yanılıyorsunuz. Bizler tüm bu baskılar karşısında mücadeleden geri durmadık, bundan sonra da geri durmayacağız. Bugüne kadar sesimizi duymayanlara duyurmak için bugün ülkemizin dört noktasından Ankara'ya yürüyerek 4 Şubat Perşembe günü Ankara'da olacağız."