23 Eylül 2024 Pazartesi

Serhed: Gençlik Rojava devriminde yer almalıdır

Gençliğin Rojava devriminin inşa ve saunmasında önemli roller üstlendiğinin altını çizen CKŞ Sözcüsü Serhed, psikolojik savaş ve özel savaş yöntemleriyle gençlik üzerinde planlar yapıldığını, iradesinin kırılmak istendiğini söyledi. Serhed, gençlere şu çağrıyı yaptı: "Bu devrimin içerisinde yer almalılar, sesini bu devrime katmalılar. Devrimimiz genç bir ruh ile başladı, genç bir ruh ile de kazanacak. Bu yüzden diyoruz 'gençlik gelecek, gelecek sosyalizmdir.'"

İşgalci Türk devletinin Suriye'ye yönelik saldırıları sürüyor. Suriye Devrimci Gençlik Hareketi Merkezi ise hedef alınıyor. Devrimci Komünist Gençler (CKŞ) Sözcüsü Destan Serhed, işgalci Türk devletinin Suriye Devrimci Gençlik Hareketi Merkezine dönük yaptığı saldırı ve nedenlerini ETHA'ya değerlendirdi.

Devrim şehitlerini anarak sözlerine başlayan Destan Serhed, işgalci Türk devletinin saldırılarını genişlettiğini belirtti. Rojava devriminde gençliğin rolünün önemine vurgu yapan Destan Serhed, "Gençlik bu devimin inşasında çok önemli bir rol oynadı. Düşman farklı yöntemler ile gerçekleştirdiği saldırılar ile var olan iradeyi, bu devrimin içerisinde ki morali kırmak istiyor" dedi.

'ÖZEL SAVAŞ YÜRÜTEREK GENÇLİĞİ DEVRİMDEN UZAKLAŞTIRMAYA ÇALIŞIYORLAR'
"Bu devrime moral inanç, coşku veren gerçeklik gençlik çalışmasında kendini gösteriyor, bu sayede gençliğin devrimde ki rolü açığa çıkıyor. Bu nedenle her süreçte faklı yöntemler ile gençlik üzerinde saldırılarını sürdürüyor" diyen Serhed, gerici burjuva devletlerin, Rojava gençliği üzerinde özel savaş politikası izlediğini kaydetti. Serhed, şöyle devam etti: "Çoğunlukla özel savaş yürüterek, göç yollarının kapısını açarak, bu devrim içerisinde uyuşturucu kullanımını çoğaltmaya çalışarak gençliğin aklını meşgul etmek bu yolla gençleri devrimden uzaklaştırmaya çalışıyorlar."

Gençliğe yönelik bu saldırıların ilk olmadığını, söyleyen Destan Serhed, "Çünkü onlar da biliyor ki devrime güç ve moral veren gerçeklik gençliğin çalışmalarında ortaya çıkıyor, bu moral ve güç gençliğin çalışmaları ile başlıyor. Bundan kaynaklı böyle bir saldırı gerçekleştirildi" dedi.

'GENÇLİK HAREKETİNİ ZAYIFLATMAK İSTİYORLAR'
Saldırıların amacının çok açık olduğunun altını çizen Serhed, nedenin ise şöyle açıkladı: "Nasıl ki bu devrimin öncüleri, komutanları hedef alınıyorsa tüm bu saldırıların amacı Rojava halklarının yüreğinde bir korku inşa etmektir. Gençlik üzerinde yürüttükleri türlü savaş yöntemleri de aynı amacı taşıyor. Tam anlamı ile bu devrim içerisinde gençlik hareketini zayıflatmak istiyorlar."

Gençliğin devrimin savunmasından, toplumsal örgütlenmeye kadar etkin bir rol oynadığını vurgulayan Serhed, "Bu yüzden bulduğu her fırsatta bu saldırıları yapıyor. Amacına tam olarak ulaşamıyor. Çünkü gençliğin çalışmaları ve iradesi onları boşa çıkartıyor. Gençlik her gün sokakta ki eylemiyle, cephelerde yer alarak düşmana büyük darbeler verdiriyor. Bu saldırılar bunlardan bağımsız değil" ifadelerini kullandı.

'HER TÜRLÜ SAVAŞ YÖNTEMLERİNİ KULLANIYORLAR'
Rojava gençliğinin çok ağır psikolojik bir süreçten geçtiğini belirten Serhed, "bir devrim içerisinde yaşıyorlar ama aynı zamanda kapitalist devletlerin etkisi altındalar. Dediğimiz gibi bu yöntemler göçmenlik, uyuşturucu kullanımı, teknoloji vb yöntemleri ile açığa çıkıyor. Ya da ekonomik ambargo vb ile devrimden uzaklaştırılmaya çalışılıyor. Biz de gördük ki gerek sıcak savaş olsun, gerek soğuk savaş olsun gençlik üzerinde her türlü savaş yöntemlerini kullanıyorlar" değerlendirmesinde bulundu.

Minbic'te Suriye Devrimci Gençlik Hareketi Merkezi'ne yönelik gerçekleştirilen saldırıyı kınayan Destan Serhed, "Böyle bir saldırıyı kabullenmemiz mümkün değil. Birçok saldırının hesabını sorduğumuz gibi gençliğe yönelik bu saldırının da hesabını soracağız" dedi.

'DEVRİMİMİZ GENÇ BİR RUHLA BAŞLADI, GENÇ RUHLA KAZANACAK'
Serhed, gençliğe seslendi ve şu çağrıyı yaptı: "Özellikle biz Devrimci Komünist Gençler olarak bütün gençliğe çağrı yapıyoruz; Bu devrimin içerisinde yer almalılar, sesini bu devrime katmalılar. Kalemle olsun, saz ile olsun, silah kaldırmak ile olsun gençliğin bu devrimde çok daha önemli bir rol oynaması gerekir. Çünkü devrimimiz genç bir ruh ile başladı, genç bir ruh ile de kazanacak. Bu yüzden diyoruz 'gençlik gelecek, gelecek sosyalizmdir.'"