1 Ekim 2024 Salı

Şenyaşarların iftarına bugün TİP konuk oldu

Şenyaşar ailesinin Adalet Nöbeti'nin 409. gününde kurulan iftar sofrasına TİP Urfa İl Başkanlığı konuk oldu. TİP, ailenin adalet talebinin derhal karşılanmasını istedi. 

Urfa'nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde AKP Urfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın koruma ve yakınları tarafından eşi ve iki oğlu katledilen bir oğlu tutsak edilen Emine Şenyaşar ile katliamdan yaralı kurtulan Ferit Şenyaşar'ın Urfa Adliyesi önündeki Adalet Nöbeti 409'uncu günün tamamladı. 

Ailenin adliye binası önünde kurduğu "Adalet Sofrası'na" Türkiye İşçi Partisi (TİP) İl Başkanlığı misafir oldu. İftar öncesi ailenin adalet talebine dair konuşan TİP Urfa İl Başkanı İbrahim Halil Şansal, "Daha önce yine aileye destek ziyaretinde bulunduk. Bugün ailenin ‘Adalet Sofrası'na misafir olduk. Bu bizim için bir onur ve zorunluluktur. Bu herkesin görevi. Ramazan ayı İslam için önemli bir ay. İslamiyet mevcut iktidarın diline pelesenk ettiği, her fırsatta halkın duygularını sömürmek için kullandığı bir durumda. Kendileri için önemli oldukları bu ayda, ailenin adalet talebine uzanan ne tek bir el ne de ses var. Bu kulakları sağır eden adalet çağrısına bir an önce cevap verilmelidir. Şenyaşar ailesinin adalet talebine bir an önce cevap verilmelidir" dedi.

Ardından oruç, okunan ezan eşliğinde yapılan "Adalet" temennisi ve dualar ile açıldı.