30 Eylül 2024 Pazartesi

Şenyaşarlara nöbet alanında bayram ziyareti

Şenyaşar ailesi Adalet Nöbeti'nin 490. gününde de adliye önünde bir araya geldi. Aileye bayram ziyaretinde bulunan ÖHD Urfa Şubesi, HDP ve 78'liler Girişimi, aile ile mücadeleye devam edeceklerini kaydetti. 

Urfa'nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde AKP Urfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın koruma ve yakınları tarafından eşi ve iki oğlu katledilen bir oğlu tutsak edilen Emine Şenyaşar ile katliamdan yaralı kurtulan Ferit Şenyaşar'ın, Urfa Adliyesi önünde başlattığı Adalet Nöbeti 490. gününde.

Kurban Bayramı dolayısıyla kapalı olmasına rağmen aile Suruç'ta bulunan evlerinden Urfa Adliyesi önüne gelerek, "Şenyaşar ailesi adalet köşesi" olarak bilinen alanda nöbetlerini başlattı.

Aileyi bayramın 3. gününde Siverek Emek ve Demokrasi Platformu ve Özgürlük için Hukukçular Derneği (ÖHD) Urfa Şubesi yönetici ve üyeleri ziyaret etti. Platform üyesi avukat Serdar Tüm, Şenyaşar ailesinin adalet mücadelesinin sürdüğünü belirterek, "Ailenin bayramlarını kutlamak ve taziyelerini kurabilmeleri için adaletin yerini bulması gerekiyor. Platform olarak Emine anne şahsında adalet talebi olan tüm annelerin yanındayız" dedi.

Ailenin bayram gününde bile adalet mücadelelerini sürdürdüklerine dikkat çeken ÖHD Urfa Şubesi Eşbaşkanı İbrahim Halil Öyke ise, "Şenyaşar ailesinin haklı talepleri henüz yerine getirilmediği için aile bayramda da burada. Ailenin hukuki temelde olan taleplerinin bir an önce karşılanması için aileye hem bayram ziyareti hem de destek ziyaretinde bulunduk. Şenyaşar ailesinin talepleri karşılanana kadar bizler de kendilerinin yanında durmaya devam edeceğiz" dedi.

HDP'DEN VE URFA 78'LLİER GİRİŞİMİNDEN ZİYARET
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Urfa Milletvekilleri Ayşe Sürücü ve Nimetullah Erdoğmuş, parti il ve ilçe örgütleri ve Urfa 78'liler Girişimi üyeleri de aileyi, "Şenyaşar ailesi adalet köşesi" olarak bilinen alanda ziyaret etti.

Sürücü, "Bugün bayram ve 490 gündür Emine anne burada adalet nöbetinde. Bugün Urfa'da sıcaklık 45 derece. Ancak bu sıcaklığa karşı anne adalet için bir mücadele veriyor. Onların bu adalet mücadelesi için onların yanında durmaya devam edeceğiz. Yaşadığımız adaletsizlik Türkiye'nin gerçekliğini bir kere daha gözler önüne seriyor. Adalet için verilen mücadele bir şeyi çok net bir şekilde gözler önüne seriyor. Şenyaşarların davasında gerçekten adalet sağlanırsa, suçlular ceza alırsa Türkiye'de de adalet sağlanmış olur" dedi.

Emine Şenyaşar'ın yaz kış demeden adalet için mücadele verdiğini belirten Sürücü, adalet sağlanıncaya ve ailenin talepleri karşılanıncaya kadar Şenyaşar ailesinin mücadelesine destek vermeye devam edeceklerini ifade etti.

HDP'liler aile bir süre nöbet tuttuktan sonra alandan ayrıldı.