30 Eylül 2024 Pazartesi

Şenyaşarlar: Bu zulmü yapanlar kaybedecek

Şenyaşar ailesinin Adalet Nöbeti bayramda da adliye önünde devam etti. 488'inci gününe giren nöbette konuşan Ferit Şenyaşar, adalet sağlanana kadar adliye önünü terk etmeyeceklerini vurguladı.

Urfa'nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018'de AKP Urfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın koruma ve yakınları tarafından eşi ve iki oğlu katledilen Emine Şenyaşar ve katliamdan yaralı kurtulan Ferit Şenyaşar'ın Urfa Adliyesi önündeki Adalet Nöbeti 488'inci gününe girdi. Kurban Bayramı'nı adliye önünde geçireceklerini duyuran Şenyaşar ailesini, sabahın erken saatlerinde adliyeye gelerek nöbeti başlattı.

Ferit Şenyaşar, bugün herkes bayramlaşırken kendilerinin adliye önünde olduğuna dikkat çekti. "Bu annenin 2 evladı ve eşi hastanede katledildi. Bir oğlu da üstünlerin talimatıyla 4 yıldır tek kişilik hücrede tutuluyor. Annenin evlatlarını evinde karşılaması gerekirken, yuvasını yıkmışlar. Çocuklarını öldürmüşler. Bir çocuğunu suçsuz şekilde cezaevine atmışlar. Anne evinde oturamadığı için yine adliye önünde. Bugün yetim kalan torunlar da annenin elini öpmeye geldiler" ifadelerini kullanan Şenyaşar, adaleti sağlamayan yetkililere istifa çağrısında bulundu.

"Ailemize karşı bir katliam yapıldığını dosya savcısından başsavcıya, başsavcıdan Adalet Bakanına oradan Cumhurbaşkanına kadar herkes çok iyi biliyor. Ama bu katliamı yapan iktidar partisinin milletvekili ve yandaşları olduğu için kimse bir şey yapamıyor" diyen Şenyaşar, yargının iktidar talimatıyla hareket ettiğini dile getirdi. Şenyaşar, "Tek kişilik hücrede tutulan oğlu bırakılmadan anne buradan gitmeyecek. Bu zulmü yapanlar kaybedecek" ifadelerini kullandı. 
 
Emine Şenyaşar ise, "Bugün bayram ama biz evde oturamıyoruz. Çocuklarımı torunlarımı bırakıp buraya geliyorum. Oğlum Fadıl 5 yıldır tek kişilik bir hücrede tutuluyor. Bunu yapanlar neden hala ceza almıyor? Kamera kayıtlarını saklıyorlar. Fadıl'ı serbest bıraksınlar artık yeter. Ailemi katlettiler. Ailemi de torunlarımı da perişan ettiler. Bir buçuk yıldır evim burası adliyenin önü oldu. Erdoğan da eşi Emine de bunları görmüyor mu" diye sordu.