7 Ekim 2024 Pazartesi

Şenyaşar ailesi: Zulüm altında bayram olmaz

Kurban Bayramı'nı Urfa Adliyesi önünde devam ettikleri 'adalet nöbeti' ile karşılayan Emine Şenyaşar ve Ferit Şenyaşar, "Zulüm altında bayram olmaz" dedi. 

AKP Milletvekili ve MKYK üyesi İbrahim Halil Yıldız'ın koruma ve yakınlarının saldırısı sonucu eşi ve iki oğlunu katledilen, bir oğlu tutuklanan Emine Şenyaşar ile saldırılardan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar'ın, 9 Mart'ta Urfa Adliyesi önünde başlattığı adalet nöbeti 133'ncü gününde. Aile, Kurban Bayramı arifesinde de adliye önüne giderek adalet talebini bir kez daha dillendirdi.

Nöbet eylemlerine ilişkin konuşan Ferit Şenyaşar, "Yarın Kurban Bayramı. Biz zulüm altında yaşıyoruz. Zulüm altında bir bayram nasıl olur? Yaşayanlar bilir. Bunu kimsenin de yaşamasını istemiyoruz. 3 insanımız devlet hastanesinin içinde katlediliyor. Bir kardeşime de hukuksuzca 38 yıla yakın hapis cezası verildi. Ve 3 yıldır tek kişilik bir hücrede tutuluyor. Annemle burada adalet mücadelemizi sürdürüyoruz. Anlatılmaz bir zulüm altında yaşıyoruz. Bu zulmün son bulmasını istiyoruz. Bayramdan sonra mücadelemizi daha da büyüteceğiz. Cumhuriyet savcıları görevini yapmayacaksa, o koltuklarda oturmasınlar. Mücadelemizi sürdürmede kararlıyız" dedi.

Ailenin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda da, "Herkes Kurban Bayramı telaşında, anne adliye önünde ADALET peşinde… Zulüm altında bayram olmaz! Zulme ortak olan yetkili savcılara da iyi bayramlar..." ifadelerine yer verildi.