1 Ekim 2024 Salı

'Şenyaşar ailesi adalet bayrağını taşıyor'

HDP milletvekilleri ve Urfa İl Örgütü'nden oluşan heyet Adalet Nöbeti'nin 421'inci gününde Şenyaşar ailesini Urfa Adliyesi önünde ziyaret etti. Yapılan ziyarette, Şenyaşarların adaletsizliğe karşı yürüttüğü mücadeleye dikkat çekildi.

Urfa'nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018'de AKP milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın koruma ve yakınlarının saldırısı sonucu eşi ve iki oğlunu yitiren Emine Şenyaşar ile saldırılardan yaralı kurtulan Ferit Şenyaşar'ın Urfa Adliyesi önünde başlattığı Adalet Nöbeti 421'inci gününde devam ediyor.

Sabah saatlerinde Urfa Adliyesi önünde nöbete başlayan Şenyaşar ailesini, Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekilleri Ayşe Sürücü, Ömer Öcalan, Nusrettin Maçin ve Nimetullah Erdoğmuş'la birlikte HDP Urfa İl Örgütü'nden oluşan heyet ziyaret etti. Heyet, Emine Şenyaşar ve Ferit Şenyaşar'ın bayramlarını kutladı. 

'ŞENYAŞAR AİLESİ ADALETSİZLİĞE KARŞI HER GÜN BURADA'
Burada konuşan HDP Urfa Milletvekili Ömer Öcalan, bayramda barışın sağlanması, zulmün ortadan kaldırılması ve adaletsizliğin sona ermesi gerektiğini belirterek, "Anne ve oğlu burada adalet bayrağını taşıyorlar. Bayram gününde bile hala adaletin sağlanması için buraya geliyorlar. Sadece ailelerinin herkesin gözleri önünde katledilmesine karşı devletin ve savcılara adaletin sağlanması çağrısında bulunuyor" diye konuştu.

HDP olarak aileyle dayanışmayı sürdüreceklerini vurgulayan Öcalan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Katliama karşı doğru düzgün bir adım atılmadı. Oğulları Fadıl Şenyaşar Elazığ'da tek kişilik hücrede tutuluyor. Biz bu yüzden buradayız. Kendilerine 'Müslümanım' diyenlerin bu soruna bir çare bulmaları gerekiyor. Aile çocuklarının serbest bırakılmasını ve bugünden sonra da evlerinde yaslarını tutmak istiyorlar. Onlar her gün buradalar. Adaletsizliğe karşı buradalar."