1 Ekim 2024 Salı

Şenyaşar ailesi 424 gündür eylemde

Adalet Nöbeti'ni 424 gündür sürdüren Şenyaşar ailesi, "Bütün hakikatler ortaya çıktı. Sessiz kalan herkes zulme ortak oluyor" mesajı paylaştı.

Urfa'nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018'de AKP Urfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın koruma ve yakınları tarafından eşi ve iki oğlu katledilen Emine Şenyaşar ile katliamdan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar'ın Urfa Adliyesi önünde 9 Mart 2021'de başlattığı Adalet Nöbeti 424'üncü gününde devam etti. Emine ve Ferit Şenyaşar, sabah erken saatlerde Suruç ilçesinde bulunan evlerinden 42 kilometre uzakta bulunan Urfa Adliyesi önüne gelerek nöbet eylemi başlattı. Anne ve oğlu mesai saatleri arasında yolu adliyeye düşen avukat ve halka adalet mücadelesine dair aktarımlarda bulundu.

Aile sosyal medya hesaplarından da, "#SizSorumlusunuz" hashtag ile "Adaleti sağlamak için iktidara gelen hükümet ve cumhurbaşkanı, katliamdan sonra ailemizle ilgili açıklamaları yargıyı işlevsiz kıldı. Bütün hakikatler ortaya çıktı. Dönemin bakanı AKP Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba yanıltıldığını söyledi. Sessiz kalan herkes zulme ortak oluyor" mesajı paylaştı.