23 Eylül 2024 Pazartesi

Şengal'de SİHA saldırısında iki YBŞ savaşçısı şehit düştü

İşgalci Türk devleti, Şengal Direniş Birlikleri (YBŞ) aracına yönelik SİHA saldırı düzenledi. Saldırıda YBŞ savaşçıları Berxwedan Şengalî ve Argeş Feqîr şehit düştü bir savaşçı yaralandı. YBŞ saldırıya ilişkin açıklama yazılı açıklama yaptı.

işgalci Türk devleti Şengal'in DAİŞ'ten özgürleştirilmesinin yıldönümü kutlamaları sonrası SİHA Şengal Direniş Birlikleri (YBŞ) aracına Silahlı İnsansız Hava Aracı (SİHA) ile saldırı düzenledi. Saldırıda iki YBŞ savaşçısı ölümsüzleşirken bir savaşçı yaralandı.

Saldırının ardından açıklama yapan YBŞ, "Türk devletinin Şengal'in özgürleştirilmesine karşı tahammülsüzlüğünün göstergesidir. Onlar hiçbir zaman Şengal'in özgürleştirilmesini kabul etmedi ve bu halkın bir soykırımdan kurtuluşunu boşa çıkarmak için her şeyi yaptılar" dedi.

Şengal'in özgürleştirilmesi yıldönümünün büyük bir coşku ve şölenle bayram havasında kutlandığını belirten YBŞ açıklamasında şu ifadeleri kullandı; "Bu toprakların düşmanı olanlar, bu saldırılarla halkımızın gözünü korkutmak, özgürlük mücadelesinden uzaklaştırmak ve iktidarın korkunç yüzünü hissettirmek istiyor. Öte yandan Şengal'in güven ve istikrarı hedef alınarak Şengal'e geri dönüşlerin önüne geçilmek isteniyor. Bunlar, düşmanın plan ve beklentileridir. Bizim de halkımızdan beklentimiz saldırılara büyük bir kinle karşı  durmalarıdır."

Şehit düşen iki savaşçıyla ilgili bilgi veren YBŞ, "Fedakarlıkları, yoldaşlıkları ve devrime olan bağlılıklarıyla yoldaşlarına birer örnek oldular" diye aktardı. Açıklamanın sonunda şöyle belirtildi, "Bizler işgalcilerin bu topraklarda gölge etmesine izin vermeyecek ve şehitlerimizin intikamını alacağız" vurgusu yaptı.