24 Eylül 2024 Salı

Sendikal Platform: Erdoğan'ı boykot eden CTP ile TDP'nin yanındayız

Kuzey Kıbrıs'ta Sendikal Platform,Erdoğan'ı boykot kararından dolayı Türkiye'nin hedefinden olan CTP ile TDP'nin yanında olduğunu ve sonuna kadar destek verdiği açıklandı.

Kuzey Kıbrıs'ta Sendikal Platform, Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) ve Toplumcu Demokrasi Partisi'nin (TDP), AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın, Kuzey Kıbrıs Meclisinde yapacağı toplantıya katılmama kararı desteklediğini açıkladı.

Sendikal Platform tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Özellikle son Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde iradesine açık müdahale yapılan Kıbrıslı Türklerin, Kıbrıs'ta federal bir çözüm istencine karşı da darbe niteliğinde bir tavır ortaya koyan Türkiye'deki iktidara ve buradaki işbirlikçilerine gereken cevap Cumhuriyet Meclisi'nde temsil edilen bu iki partimizden gelmiştir" denildi.

Partilerin aldığı tarihi kararı desteklediğini belirten Sendikal Platform, "Bu karara saygı duymayan ve ahlaksızca bu iki partimize saldıran çevreleri de hadlerini aşmamaya davet ediyoruz" ifadelerine yer verildi.

Sendikal Platform, Erdoğan'ı boykot kararından dolayı Türkiye'nin hedefinden olan CTP ile TDP'nin yanında olduğunu ve sonuna kadar destek verdiği açıklandı.