29 Eylül 2024 Pazar

'Semra Güzel'e yapılanları kabul etmiyoruz'

EMEP, EHP, Halkevleri, HDP, SMF, TİP ve TÖP, Semra Güzel'in tutuklanmasına ilişkin ortak açıklama yaptı. Emek, demokrasi ve özgürlükten yana olan herkese Güzel'e yapılan muameleye sessiz kalmama çağrısı yapılan açıklamada, "Semra Güzel'e yapılanları asla kabul etmiyoruz" denildi.

EMEP, EHP, Halkevleri, HDP, SMF, TİP ve TÖP ortak açıklama yaparak, Semra Güzel'e yapılanları kabul etmediklerini vurguladı.

Emek, demokrasi ve özgürlüklerden yana olan hiç kimsenin Semra Güzel'e yapılan muameleye sessiz kalmaması çağrısında bulunulan açıklamada, "Halkın iradesi ile seçilen ve milletvekilliği devam eden Semra Güzel'in gözaltına alınma biçimi, basına servis edilişi, İçişleri Bakanı'nın kullandığı nobran, düşmanca ve ciddiyetten uzak üslubunu kabul etmiyoruz" denildi.

Sistematik olarak yürütülen kara propaganda üzerinden algı yaratılmaya çalışıldığı belirtilen açıklamada, bir milletvekiline yapılan ve asla kabul edilmeyecek muamelenin iktidar gibi düşünmeyenlerin güvende olmadığının göstergesi olduğu kaydedildi.

Güvenlikçi politikaların, demokratik siyaseti tasfiye girişimlerinin, Kürt seçilmişlere yönelik düşmanca tutumun Kürt sorununu derinleştirdiğine işaret edilen açıklamada, "Bunca yolsuzluk, rüşvet, rant ve talan iddiaları ortadan dolaşırken ve bu çürümenin sorumluları korunurken, halkın iradesini temsil eden bir milletvekiline bu biçimde yapılan muamele, tüm halka karşı yapılmıştır. Yürütülen politikalar halk iradesini gasp eden halk düşmanı uygulamalardır. Bir kadın milletvekilinin, insanlık suçu olan ters kelepçe uygulamasıyla, saçlarından çekiştirilerek ve başını eğmeye çalışarak gözaltına alınması, tutuklanması bütün muhalefete ve halk güçlerine verilmiş gözdağıdır. Bu durum karşısında tüm muhalefet partilerini, demokratik kamuoyunu sessiz kalmamaya, iktidarın kendi suçlarını örtbas etme girişimlerine ortak olmamaya çağırıyoruz" ifadelerine yer verildi.

Semra Güzel'e yapılanları asla kabul etmediklerini bildiren 7 parti ve örgüt, "Tüm antidemokratik uygulamaların, hukuksuzlukların karşısında olacak, halkın iradesine sahip çıkacağız. Emeği, demokrasiyi, özgürlükleri, barışı ve adaleti savunacağız. Birlikte mücadele edecek, birlikte değiştireceğiz" diye vurguladı.