25 Eylül 2024 Çarşamba

Şemdinli seçim bürosu açılışında zafer sözü

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde slogan ve halaylar seçim bürosu açıldı. Açılışta, "Direne direne kazanacağız" mesajı verdi.

Yeşil Sol Parti Hakkari İl Örgütü, Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde ilk seçim bürosunu yaptı. Açılışa, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Van Milletvekili Sezai Temelli, HDP Batman Milletvekili Feleknaz Uca, HDP Hakkari Milletvekili Sait Dede, Tevgera Jinen Azad (TJA), Barış Anneleri Meclisi, Yeşil Sol Parti il ve ilçe örgütü yöneticilerinin yanı sıra yüzlerce kişi katıldı.

Açılış öncesi seçim bürosunun bulunduğu ilçenin çarşı merkezi Yeşil Sol Parti bayraklarıyla süslendi. Yeşil Sol Parti Hakkari milletvekili aday adayları ve HDP'li heyet, Kaniya Bermêş'ê alanın da yüzlerce kişi tarafından coşkuyla karşılandı. Kitle seçim şarkıları eşliğinde dakikalarca halaya durdu. Çekilen halaylar, atılan sloganların ardından kitle, onlarca araçla konvoy oluşturarak şehir merkezine doğru yola çıktı.

İlçe merkezinde heyeti karşılayan binler ise Biji HDP", "Bijî serok Apo" ve "Direne direne kazanacağız" sloganlarıyla araçların önünü durdurarak heyetle birlikte ilçe seçim bürosuna doğru yürüyüşe geçti. Kitle sık sık yürüyüş esnasında, "Kahrolsun AKP", "Bijî Serok Apo", "Êdî bes e Erdoğan" sloganlarını haykırdı.

DEDE: ZAFER BAYRAKLARI TAŞIYACAĞIZ
Söz alan HDP Hakkari Milletvekili Sait Dede, Hakkari halkının seçim bürosu açılışında direniş ve özgürlükçü ruhunu ortaya koyduğunu kaydetti ve şöyle devam etti: "Bir seçim bürosu açılışı için bir araya geldik. Ama bugün sadece seçim bürosu değil hesap sormanın ilk adımıdır. Hesap sormanın ilk adımını Şemzînan da Kürdistan'ın göbeğinde bu ilk adımı atıyoruz. Kobanê düştü düşecek diyen, Kürdistan yoktur diyenlerin, Belediyelerimize kayyım atayanlardan, milletvekillerimiz tutuklayanlardan hesabı soracağız. 14 Mayıs'ta barbarlık ve insanlık tercihimiz arasında tercih yapacağız. Bizler tercihimizi insanlıktan yana kullanarak, insanlıktan yana bayrağını en yükseklerde dalgalandıracağız. Herkes emin olsun ki 14 Mayıs'ta bu alanda zafer bayrakları taşıyacağız."

AKP-MHP iktidarından hesap soracaklarının altını çizen Dede, "Yolumuz, mücadelemiz ve başarımız birdir" ifadelerini kullandı. Seçimlere kadar çalışmaları yükselterek sürdüreceklerini belirten Dede, PKK lideri Abdullah Öcalan'ı özgürlüğüne kavuşturacaklarını ifade etti.

TEMELLİ: MASANIN ALTINDA KOCA ÜLKEYİ BIRAKTILAR
HDP Van Milletvekili Sezai Temelli de "Masayı devirdiler, masanın altında koca bir ülke bıraktılar. O masayı devirerek, koca bir halkın haklarını gasp ettiler. Bütün ülkeyi yangın yerine çevirdiler. Sayın Öcalan'a bir çözüm süreci başlatacağız. Çünkü bu ülke çözüm, demokrasi, adalet ve özgürlük istiyor. Herkes için adaletin sağlanması için Kürt sorunun çözülmesi gerekiyor. Kürt sorunun çözümünün adresi Yeşil Sol Parti ve 3'ncü yolun yolculardır" dedi.

'ZAFERİ BİRLİKTE KAZANACAĞIZ'
AKP iktidarının sofralarındaki aşı, sokaklardan emekçilerin işlerini ve halkların barışını çaldıklarını dile getiren Temelli, tüm bunları geri almak için mücadeleye devam edeceklerini dile getirdi. Karanlık tarihin bir daha tarih tekerrür etmemesi ve yurtlarına barış gelsin diye bu süreçte yan yana gelerek hep beraber çözümü sağlayacaklarını belirten Temelli, "Herkesin oyu çok kıymetli bu düzeni değiştirecek oy sizin oyunuzdur. Bir oy her şeyi değiştirecek oydur. Attığınız her bir oy bir sandalye seçiyorsunuz. O sandalye halkın soyulmasının, sınır ötesi operasyonların son bulmasını engelleyecek sandalye ve oydur. Asla kararınızdan ve duruşunuzdan vazgeçmeyin. Bu seçim bir kader seçimidir. Bunca yıldır verdiğimiz mücadelenin sonuna geldik. Bugün Türkiye'de tüm kadınlar, gençler ve emekçiler umutludur. İşte Yeşil Sol Parti sömürülen ve yan yana gelen tüm kadınların, gençlerin ve emekçilerin adresidir. Bu ülkede deprem olduğunu enkaz altında can verenlerin anısın da büyük bir zaferi hep birlikte kazanacağız" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından seçim bürosunun kurdelesi kesildi. Bir araya gelen çok sayıda kişi halaylar sırasında sık sık "Harun Elbak ölümsüzdür", "Jin Jiyan Azadi", "Kahrolsun AKP", "Biji serok Apo", "Şemdinli sizinle gurur duyuyor", "Kürdistan sizinle gurur duyuyor", "Êdi bese Erdoğan" sloganları haykırdı. Açılış halaylarla son buldu.