23 Eylül 2024 Pazartesi

Şehit Remziye Altuğ son yolculuğuna uğurlandı

Qamişlo'daki patlamada katledilen Remziye Altuğ son yolculuğuna uğurlandı. Törende yapılan konuşmalarda Altuğ'un Türk devletinin siyasi soykırım operasyonlarının ardından cezası çıktığını ve yurt dışına çıkmayı reddederek yönünü Rojava devrimine döndüğü vurgulandı.

Qamişlo kentinde 22 Ekim'de aracına yerleştirilen mayının patlaması sonucu ölümsüzleşen Remziye Altuğ bugün Şehit Delil Saroxan Şehitliği'nde son yolculuğuna uğurlandı. Özerk Yönetime bağlı kurumlar ve yüzlerce kişinin katıldığı tören saygı duruşuyla başladı.

Törende Qamişlo Şehit Aileleri Meclisi adına konuşma yapan Şemsîxan Gulo, "İşgalci Türk devletinin soykırım politikaları nedeniyle Rojava'ya göç eden heval Remziye, yurtsever bir ailemizdendir. 4 dayısı şehittir. Remziye'de şehitlerin ve özgür kadın çizgisinin takipçilerinden biriydi" dedi.

Kongra Star adına konuşan PYD İlişkiler Ofisi Eşbaşkanı Sema Bekdaş ise 2 çocuk annesi olan Altuğ'un ailesine başsağlığı diledi.

Altuğ'un 2016 yılından bu yana Rojava'da olduğunu belirten Sema Bekdaş, "Sevgi dolu bir yüreğe ve güler yüze sahip şehit Remziye, devrim içerisinde büyük bir iradeyle yer aldı" şeklinde konuştu. Törende Remziye Altuğ'un ailesinin gönderdiği mesaj okundu. Mesajda şu ifadeler yer aldı: "Kızımızın
şehadetini tüm Kürt halkı ve özgürlük yolcularına kutluyoruz. Şehit Remziye var olan tüm imkanlara rağmen yurt dışına çıkmayı reddetti ve Türk devletinin tüm tehditlerine rağmen yurtseverlik duygusuyla yönünü Rojava'ya verdi. Her şeye rağmen tüm çalışmalarında özgürlük hakikat arayışçısı olarak mücadelesini yürüterek büyük bir onurla şehitler kervanına katıldı. Şehit Remziye Kurdistan'ın
şehididir."

Şehadet belgesinin teslim edilmesinin ardından Altuğ "Şehîd Namirin" sloganları eşliğinde toprağa verildi.