23 Eylül 2024 Pazartesi

Şehit düşen Mazlum Akman son yolculuğuna uğurlandı

Gabar kırsalında hava bombardımanında şehit düşen Mazlum Akman'ın cenazesi, 10 ay sonra ailesine verildi. Akman, Mardin'de son yolculuğuna uğurlandı.

Şırnak'ın Gabar Dağı kırsalında 2 Aralık 2022'de yapılan hava bombardımanında üç arkadaşıyla birlikte şehit düşen gerilla Mazlum Akman'ın (Fedekar Helin) cenazesi, 10 ay sonra ailesine verildi. Aile, teşhis için kan örneği vermesine rağmen Akman'ın cenazesi habersiz bir şekilde "kimsesizler mezarlığı"na defnedilmişti.

Aileden alınan kan örneğiyle yapılan DNA testi sonucu cenazenin Akman'a ait olduğu kesinleşti. Bunun üzerine ailesi, Mardin'in Savur ilçesinden Şırnak'a geldi. Savcılık işlemleri ardından çocuklarının cenazesini Şırnak'a bağlı AFET Konutları'nda bulunan "kimsesizler mezarlığı"ndan çıkartan aile, kendi imkanlarıyla temin ettikleri cenaze aracıyla Savur ilçesine bağlı Barman'a doğru yola çıktı. Cenaze, burada kalabalık bir kitle tarafından karşılandı. Ardından dini vecibeleri yerine getirilen Akman'ın cenazesi, yakınları ve köylüler ile çevre köylerden gelen yüzlerce kişi tarafından toprağa verildi.