23 Eylül 2024 Pazartesi

Şehit Alişêr Deniz Tugayı savaşçıları: Saldırıları durduracağız

Türk devletinin işgali altındaki Serêkaniyê'ye bağlı köylerle sınır durumunda olan Til Temir'in köylerinde konumlanan Şehit Alişêr Deniz Tugayı savaşçıları Türk devletinin saldırılarına karşı direneceklerini belirtti.

İşgalci Türk devletinin Rojava-Kuzey ve Doğu Suriye'ye yönelik saldırıları sürüyor. 4 Ekim'den itibaren artan hava saldırılarıyla birlikte Rojava-Kuzey ve Doğu Suriye'nin neredeyse bütün bölgeleri, cephe hatları ve hizmet tesisleri bombardımana tutuldu. Bombardımanlar sonucunda onlarca savaşçı ve sivil katledildi, hizmet tesislerinde ağır hasarlar meydana geldi.

9 Ekim 2019'da Serêkaniyê'nin işgal edilmesiyle birlikte cephe hattı konumunda olan Til Temir'e bağlı köylerde de 4 Ekim itibariyle yoğun bombardımanlar gerçekleştirildi. Til Temir cephe hattında konumlanan Şehit Alişêr Deniz Tugayı savaşçıları son saldırılara ilişkin ajansımıza değerlendirmelerde bulundu.

'ROJAVA'YI VE HALKI SAVUNACAĞIZ'
Şehit Alişêr Deniz Tugayı olarak Türk devletinin saldırılarına karşı durduklarını belirten Delîl Menejir, Türk devletinin amacının Rojava'nın ekonomisini bozmak, halkın devrime güvenini sarsmak olduğunu kaydetti. Türk devletinin bu amaçlarını gerçekleştirmesinin bir hayalden ibaret olduğunu ifade eden Menejir, "Annelerimiz çocuklarından ayrı düşmeyecek. Türk devletinin saldırılarını durduracağız" dedi.

'HALKIMIZI KORKUTAMAZLAR'
Şehit Alişêr Deniz Tugayı savaşçılarından Yasir Dawûdiyê ise bütün işgal güçlerine karşı durmaya hazır olduklarını söyledi. Rojava'yı ve halkı savunacaklarını belirten Dawûdiyê şu ifadeleri kullandı: "Üzerimize keşif ve savaş uçaklarıyla birçok hava saldırısı gerçekleştirildi. Ne kadar vurursa vursunlar bunlar bizi devrime güvenimizi, bağlılığımızı etkilemiyor. Burada duruyor ve direniyoruz. Onlar bizi korkutmuyor. Ne kadar saldırsa da ne bizi ne de Rojava'daki halkımızı korkutamazlar."

Şehit Alişêr Deniz Tugayı savaşçılarından Dilşer Til Temir ise halkın ve Rojava'nın savunucuları olduklarını ifade etti. Uçak saldırılarına karşı tedbirlerini aldıklarını, tünellerle hazırlıklarını yaptıklarını kaydeden Dilşer Til Temir "Ne yaparlarsa yapsınlar kazanamayacaklar" dedi.