23 Eylül 2024 Pazartesi

Şehit ailelerinden Barzani'ye tepki

Kürdistan Bölge Başkanı Barzani'nin Kandil ve Rojava'ya ilişkin açıklamalarına tepki gösteren Kobanêli şehit aileleri, "Dört parça Kürdistan'da halkı kimse birbirinden ayıramaz." dedi.

Fırat Bölgesi Şehit Aileleri Kurumu, Güney Kürdistan Bölge Başkanı Neçirvan Barzani'nin Kandil ve Rojava'ya ilişkin açıklamalarına tepki gösterdi.

Şehit Dicle Şehitliği'nde bir araya gelen aileler, şehit resimleri taşıdı, sık sık "Şehitler ölümsüzdür", "Yaşasın Kürtlerin ulusal birliği" ve "Yaşasın Kürdistan" sloganları attı.

TKŞ üyeleri ile kanton yöneticilerinin de katıldığı eylemde aileler adına konuşan Meclis Üyesi Ronahi Haci, yapılan açıklamaların Kürtlerin ulusal birliğine zarar verdiğini dile getirdi.

Açıklamalarını şehitlikte yaptıklarına dikkat çeken Haci "Burada dört parça Kürdistan'dan şehitlerimiz var. Halepçe, Süleymaniye, Hewler, Kırmenşah, Mahabad, Şırnak, Amed ve Van'dan şehitlerimiz var. Uzun zamandır Kürt ulusal birliği şehitler nezdinde var" dedi.

Kürt ulusunun birliği için ne gerekiyorsa yerine getireceklerini dile getiren Haci, şunları söyledi: "Önümüzdeki zorlukları bir yana bırakalım, şehitlerin hayallerini yerine getirmek için dört parça Kürdistan'da çalışmalıyız. Hiç kimse Kürtleri birbirinden koparamaz. Çünkü bu halk her yerde çocuklarının kanıyla birleşmiş. Kimse Kürdistan ovalarını ve dağlarını birbirinden koparamaz. Rojava devrimi ve tüm kurumlarımız şehitlerin kanıyla kurulmuştur.

Barzani'nin söylemlerinin ulusal birliğe zarar verdiğine işaret eden Haci, "Biz Şehit Aileleri Kurumu olarak umut ediyoruz ki, Kürtlerin ulusal birliği kimsenin hizmeti altına girmesin. Mücadelemiz, umudumuz, amacımız, hayallerimiz birlik olmak için. On yıldır göçmenlik ve katliamlar yaşıyoruz, bedel ödüyoruz. Birlik olacağız. Birliğimizi kimse yıkamayacak" diye konuştu.