1 Ekim 2024 Salı

Seferihisar'daki araç yakmaları HBDH milisleri üstlendi

Seferihisar plaj yolunda meydana gelen yangını HBDH milisleri üstlendi.

İzmir'in Seferihisar ilçesindeki plaj yolununda dün meydana gelen yangında 50'yi aşkın araç yandı, onlarcasında hasar oluştu. 

Yangınla ilgili açıklama yapan Halkların Birleşik Devrim Hareketi (HBDH) milisleri, araçların yanmasını üstlendi. 57 aracın yandığının belirtildiği açıklamada özetle şu ifadeler kullanıldı:

"Türkiye turistlik, tatil yapılacak bir ülke değil aksine faşizmin hüküm sürdüğü, yoksul emekçilere, Kürt halkına ve bölge halklarına karşı zulmün egemen olduğu bir savaş ülkesidir. AKP-MHP faşizmi yabancı turistlere yönelik yayınladığı reklamlarla, yalan propagandalarla yoksulluğu, savaşı, faşizmi gizlemeye çalışarak ülkeyi huzurun ve turizmin merkezi olarak göstermeye çalışmaktadır. Oysa tek gerçek faşizm iktidarda olduğu sürece sadece yoksullar ve Kürt halkı için değil, hiç kimse için güvenli ve huzurlu bir ülke olmayacağıdır. Zulmün, katliamların, açlığın, sefaletin, sokak ortasında kurşunların, işkencenin hüküm sürdüğü ve bölge halklarına işgal harekatları sürdüren bir ülkenin hiç bir köşesinde, hiç kimse olağan bir hayat süremez. Türkiye; faşist iktidarın halkara kıyasıya saldırdığı bir savaş ülkesidir. Tüm yerli ve yabancı turistler bu savaş gerçekliğini görerek faşizme finans kaynağı olan turizme katkı yapmayı bırakmalı, ülkenin bir kısmı zulüm altındayken bu savaş gerçekliğinin ülkenin batısında da yaşandığını bilerek turizm merkezlerinden uzak durmalıdır. Faşizm yıkılıp özgürlük kazanana kadar; Türkiye turizmin değil, mücadelenin, direnişin, savaşın coğrafyasıdır."