25 Eylül 2024 Çarşamba

Seçim bürosu sloganlarla açıldı

Burhaniye'de Yeşil Sol Parti seçim bürosunu açtı.

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti), Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde seçim bürosunu açtı. Açılışa, Yeşil Sol Parti Eş Sözcüsü İbrahim Akın, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Sözcüsü Ebru Günay ve kentin milletvekili adaylarının yanı sıra yüzlerce kişi katıldı. Açılışta sık sık "Birleşe birleşe kazanacağız" ve "Jin, Jiyan, azadî" sloganları atıldı.

Açılış öncesinde ilk olarak söz alan İbrahim Akın, HDP'ye yönelik yürütülen yıkım, tecrit yok etme politikalarına karşı tarihi bir sorumluluk aldıklarını söyledi. Akın, "Türkiye tarihinin en önemli seçimlerine gidiyoruz. Biz bu ağacın altında herkesin eşit koşullarda yaşayacağı ortak bir ülke kuracağız. İddiamız bu iktidarı göndermek ve bu ülkede ortaya çıkan kötülük düzenini değiştirmek. Katliamlarla dolu bir yüzyılı tekrar yaşamamak için ne Cumhur ne de Millet ittifakından yana olamayız. Bizim yolumuz üçüncü yol. Eğer hedefimize ulaşabilirsek yeni sürecin başlaması için adım atmış olacağız" dedi.

Kadınların, gençlerin ve halkların birlikte mücadele ettiği demokratik Türkiye inşası sürecine başladıklarını kaydeden HDP Sözcüsü Ebru Günay ise depremin bir kez daha iktidarın depremden daha büyük bir felaket olduğunu gösterdiğine işaret etti. Günay, "Bu felaketten kurtulmak için 'buradayız' diyeceğiz. En güçlü temsiliyetle parlamentodaki yerimizi alacağız. Bunun için 14 Mayıs günü sandık başında her bir oyun güvenliğini sağlamak bizlerin sorumluluğunda. Yeşil Sol'a verilen oylar demokratik cumhuriyete, kadınların özgürlüğüne, gençlerin geleceğine verilen oylardır" dedi.

Açılış, halay ve zılgıtlarla sona erdi.