25 Eylül 2024 Çarşamba

'SBF'de yaşananlar kaygılarımızı arttırmaştır'

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde öğretim üyeleri ve öğrencilere yönelik saldırıyla ilgili Mülkiyeliler Birliği, TTB, TMMOB ve Eğitim-Sen ortak düzenlediği basın toplantısında, "SBF'de yaşanan şiddet ve bu şiddetin değerlendiriliş biçimi kaygılarımızı arttırmaştır" denildi.

Mülkiyeliler Birliği, TTB, TMMOB ve Eğitim-Sen, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde öğretim üyeleri ve öğrencilere yönelik saldırıyla ilgili Mülkiyeliler Birliği'nde ortak basın açıklama yaptı.

'SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIZ'
Basın açıklamasını okuyan Mülkiyeliler Birliği Genel Başkan Dr. Dinçer Demirkent, Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde yaşananlara ilişkin suç duyurusunda bulunulacağını belirtti. Olayların ardından açıklama yapan okul yönetiminin, öğrencileri suçlayıcı bir dil kullandığının altını çizen Demirkent, "SBF Dekanlığı ve Ankara Üniversitesi Yönetimi, darp edilen akademisyenlerin ve öğrencilerin can güvenliğinin sağlanmamasına yönelik hiçbir açıklama yapmamıştır" dedi.

TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ
CHP eski Milletvekili İlhan Cihaner de Ankara Üniversitesi'nde yaşananlar ile öğrencilerin eğitim hakkının engellendiğini ifade ederek, "OHAL fırsatçılığı ile çolaklaştırılan üniversitenin şimdi de başka bir tehdit altında olduğunu görüyoruz" diye konuştu. Öğrencilere saldıranlar güvenlik görevlileri hakkında, "Görevi kötüye kullanmak" gerekçesiyle suç duyurusu açılacağını söyleyen Cihaner, davanın takipçisi olacağının altını çizdi.

DEHŞETLE İZLEDİK
TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz da, Öğrencilerin can güvenliğine sahip çıkmak için yaşananların takipçisi olacaklarını kaydetti. Koramaz, "Yaşananları dehşetle izledik. Üniversite tarihinin en büyük akademik kıyımını gerçekleştiren Rektör Erkan İbiş'in fakültenin düzenlediği etkinliğe öğrencileri almaması kabul edilemez. Faşist güruha izin verilmesi de asla kabul edilebilir bir durum değil. Fakülte yönetiminden doyurucu bir açıklama beklerdik. Ancak yapılan açıklama, öğrencileri suçlamaktan ibaret… Yapılması gereken, suçlayıcı ve nefret dilini kullanan herkese karşı mücadeleyi büyütmektir" diye belirtti.

ÜNİVERSİTELER ÖZGÜRLÜK ALANLARIDIR
Eğitim Sen Yükseköğretim Sekreteri Özgür Bozdoğan ise yaşananların münferit olmadığını söyledi. Bozdoğan, üniversite yönetiminin üniversitelerin özgürlük alanları olması gerektiğini kabul etmek zorunda olduğunu belirterek, "Bizler de eğitim emekçileri olarak bu saldırıya karşı her türlü demokratik hakkımızı kullanacağız" ifadesini kullandı.

YANLARINDA OLACAĞIZ
Ankara Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Vedat Bulut da saldırıyı kınadığını belirtti. Bulut, nefret ve şiddet söyleminin devletin hemen her kademesinde bulunanlara sirayet ettiğini vurgulayarak, "Bu dilin kaldırılması için eğitim kurumlarına büyük sorumluluk düşüyor. Değerli bir geleneği yaşatan Mülkiyelilerin yanlarında olacağız" dedi.