25 Eylül 2024 Çarşamba

'Savunmanın özgür olmadığı yerde adaletten söz edilemez'

İstanbul Adliyesi önünde gerçekleşen adalet nöbetinde savunmanın önemine dikkat çekildi. Gezi tutsakları serbest bırakılana kadar adalet nöbetinin süreceği kaydedilirken, gözaltındaki avukatların da derhal serbest bırakılması istendi. 

Avukatların İstanbul Adliyesi önündeki adalet nöbeti sürüyor. Bu haftaki nöbette Gezi davasında verilen hukuksuz hapis cezalarının birinci yılına dikkat çekildi. "Herkes için adalet" pankartının taşındığı eyleme, Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekilleri Oya Ersoy ve Filiz Kerestecioğlu da katıldı.

PEKİN: MESLEKTAŞLARIMIZ ÖZGÜR OLANA DEK NÖBETİMİZ SÜRECEK
Basın metnini okuyan Avukat Tora Pekin, Diyarbakır merkezli 21 kentte gerçekleşen siyasi soykırım operasyonuna tepki gösterdi. Hukukçulara yönelik saldırılara karşı korkmadan sözlerini söyleyeceklerini belirten Pekin, "Gözaltında tutulan meslektaşlarımız özgür kalıncaya dek adalet nöbetleri tutulmaya devam edecektir. Savunmanın özgür olmadığı yerde adaletten söz edilemez" dedi. Pekin, Gezi davası tutsaklarının ve gözaltındakilerin serbest bırakılmasını istedi. 

KÖYMEN: BU ÜLKEDE ADALET YENİDEN İŞLEMEYE BAŞLAYACAK
Söz alan Mimarlar Odası İstanbul Şube Başkanı Esin Köymen, şunları belirtti: "2 kez beraat eden arkadaşlarımız 1 yıldır hukuksuz bir şekilde tutuklular. Buna karşın Gezi sürecinde iktidarın emriyle uygulanan polis şiddeti sonrasında kaybettiğimiz canlarımız için adalet işlemedi. Mücella Yapıcı, Can Atalay, Tayfun Kahraman, Hakan Altınay, Çiğdem Mater, Mine Özerden ve Osman Kavala'nın delil olmadan tutsak edilmeleri, iktidarın kin ve intikam duygularıyla hareket ettiğini açıkça göstermektedir. İnanıyoruz ki 14 Mayıs'tan sonra bu ülkede adalet yeniden işlemeye başlayacak."

BİLEN: NE PAHASINA OLURSA OLSUN İKTİDARLARINI SÜRDÜRME İSTEĞİ ORTADA
Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD) İstanbul Şube Eşbaşkanı Esra Bilen de, Diyarbakır merkezli yapılan gözaltılara tepki göstererek, "Bu duruma baktığımızda seçime giderken bunun siyasi bir soykırım operasyon olduğu ortadadır. Yine hükümet için öncelikli olarak kendi iktidarını ne pahasına olursa olsun sürdürme isteği de ortadır. Gezi davasında insan ömrünün yetmeyeceği cezalar verdiler. Bugün burada bu cezalara karşı korkmadan gezi onurumuzdur diyeceğiz" ifadelerini kullandı.