25 Eylül 2024 Çarşamba

Savcı Şule'nin katilleri için müebbet hapis cezası istedi

Şule Çet davasında savcı mütalaasını verdi. Şule'nin katilleri Çağatay Aksu ve Berk Akand için "kasten öldürme, tecavüz ve hürriyetten yoksun bırakma" suçlarından cezalandırılmalarını istedi. Mahkeme ise sanıkların tutukluluk halinin devamına karar vererek, duruşmayı 4 Aralık'a erteledi.

Üniversite öğrencisi 22 yaşındaki Şule Çet’e tecavüz ettikten sonra öldürmekten sanık Çağatay Aksu ve Berk Akand'ın yargılandığı davanın 5. duruşması görüldü. 

Ankara 31. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya sanıklar ve avukatları ile Şule Çet'in babası İsmail Çet, ailesi ve avukatları katıldı.

Öğrencisi tarafından katledilen Ceren Damar'ın babasi Mustafa Damar da, kadın cinayetleri konusunda herkesi duyarlı olmaya çağırdı.

Duruşmada Şule Çet'in eski erkek arkadaşı Muhammet Furkan, tanık olarak dinlendi. Şule ile 1,5 yıllık ilişkileri olduğunu belirten Furkan, "Şule'nin psikolojisi iyiydi. Ev ile alakalı boya yapmışlardı mutluydu. Düzenli kullandığı psikiyatri ilacı yoktu. En son görüşmemizde de çok neşeliydi" dedi.

Çet ailesinin avukatı Umur Yıldırım, tanık Pınar Turgut ve sanık Berk Akand’ın tüm arama kayıtlarının ve mesajlarının silindiğinin tespit edildiğini vurgulayarak, “Olay gününe ait birçok delil silinmiş” dedi. Avukat Yıldırım, Şule Çet’in iç çamaşırının hala kayıp olduğunu belirtti.

Avukatların beyanlarının ardından savcılık makamı mütalaasını sundu. 

Savcı Çağatay Aksu için "kasten öldürme, cinsel saldırı ve hürriyetten tahdit" suçlarından, Berk Akand için "öldürmede Aksu'ya yardım etme, cinsel saldırı ve hürriyetten tahdit" suçlarından cezalandırılmalarını istedi.

Mütalaaya dair konuşan avukat Umur Yıldırım, sanıkların üzerlerine atılı suçların nitelikli hallerinden cezalandırılmalarını ve hiçbir indirim uygulanmamasını talep etti.

Kararını açıklayan mahkeme, sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar vererek duruşmayı 4 Aralık tarihine erteledi.

KADIN ÖRGÜTLERİ AÇIKLAMA YAPTI

Duruşma öncesi kadın örgütleri adliye önünde açıklama yaptı. Sanık avukatları tarafından hazırlanarak AKP ve MHP milletvekillerini gönderilen rapor hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını belirten kadınlar, "Katledilen bütün kadınlar için isyandayız. Adalet yerini bulana kadar da mücadele etmeye devam edeceğiz" dedi.