28 Eylül 2024 Cumartesi

Savcı itiraz etti: Serbest bırakılan gazeteciler yeniden gözaltına alındı

MİT mensubunun cenaze töreniyle ilgili yayımlanan haberlerden dolayı açılan soruşturmada savcının itirazı üzerine Yeni Yaşam Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Aydın Keser gözaltına alındı, baskın sırasında evde bulunmayan gazetenin Genel Yayın Yönetmeni Ferhat Çelik ise emniyete çağrıldı.

Libya'da hayatını kaybeden MİT mensubunun cenaze törenine dair yayımladıkları haber nedeniyle geçtiğimiz gün ifadeye çağrılan Yeni Yaşam Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Ferhat Çelik ve Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Aydın Keser ifade işlemlerinin ardından adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. Savcı karara itiraz etti.

KESER GÖZALTINA ALINDI
İtiraz üzerine Keser, sabaha karşı evine yapılan baskında gözaltına alındı. Keser'in Vatan Caddesi'nde bulunan İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldüğü öğrenildi.

ÇELİK EMNİYETE ÇAĞRILDI
Polis aynı saatlerde Yeni Yaşam Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ferhat Çelik'in evine de baskın yaptı. Baskın sırasında evde olmayan Çelik, emniyete çağrıldı. Çelik, sosyal medya hesabından şu paylaşımı yaptı: "Emniyet beni evde bulamayınca aradı. Savcı serbest bırakılmamıza itiraz etmiş. Avukatımla birlikte Vatan Emniyet'e gidiyoruz. Musa Anter'den aldığımız meşaleyi asla bırakmayız. Gerçekler karanlıkta kalmayacak ilkemizden sapmayacağız. #GazetecilikSucDegildir"

AĞIREL HAKKINDA YAKALAMA KARARI
Yeniçağ Gazetesi yazarı Murat Ağırel hakkında da yakalama kararı çıkarıldı. Ağırel sosyal medya hesabından yaptığı videolu paylaşımında, "Kitap fuarından dönüşte üzücü bir olay öğrendim. Savcılık benim hakkında yeniden tutuklama kararı vermiş. Beni evde bulamayınca eski kayınvalidemin evine baskın yapmışlar. Eski kayınbiraderime de tutanak imzalamanız lazım diyerek Vatan Caddesi Emniyet Müdürlüğü'ne çağırmışlar. Orada neredeyse esir tutmuşlar. Şu anda da Vatan Caddesi'ne gidiyorum, muhtemelen beni tutuklayacaklar. Yeni bir dosya mı bilmiyorum, her şeyi bekliyorum. Daha önce de söylediğim gibi ben Mustafa Kemal Atatürk'ün devrimlerine inanan kemalist Türk genciyim. Ne benden darbeci, ifşacı vatan haini çıkaramazsınız. Korkmuyorum, susmayacağım, geliyorum" dedi.

Çelik, Keser ve Ağırel, önceki gün tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilmiş ve adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.