30 Eylül 2024 Pazartesi

Sarıgazi'de Sivas katliamı anmasına çağrı

Sivas katliamının 29. yılında, katledilenler İstanbul'da anılacak. 2 Temmuz Tertip Komitesi, Sarıgazi'de yürüttüğü çalışmaya emekçi halkı çağırdı. Konuşmalarda, asimilasyona ve ayrımcılığa karşı örgütlenme çağrısı da yapıldı. 

Sancaktepe'nin Sarıgazi ilçesinde çalışma yürüten 2 Temmuz Tertip Komitesi, 3 Temmuz Pazar günü 17.30'da Vatan Ortaokulu önünde yapılacak anmaya çağırdı. 

Esnaf ziyaretinde bulunan, pazar yerlerinde bildiri dağıtan komite üyeleri halka yönelik konuşmalarda katliamın üzerinden 29 yıl geçtiğini hatırlattı. Ne kadar zaman geçerse geçsin unutmayacaklarını ve sorumlular yargılanana kadar mücadele edileceği belirtilen konuşmalarda, "Ekonomik kriz ile yoksulluğu sefalete dönüşen, sofrasındaki ekmeği her geçen gün küçülen, zamlar ile nefesi kesilen, intiharlara sürüklenen yoksul emekçi halkımızın her itirazı, mücadelesi gözaltı ve tutuklama terörüyle zapturapt altına alınmak isteniyor" denildi.

Kürt halkına uygulanan imha katliam ve baskı politikalarına karşı, emperyalistlerin kar hırsı ile emekçi halklara dayattıkları savaşlara karşı, tacize, tecavüze, kadın katliamlarına karşı, doğanın talanına karşı, çocuk istismarına karşı bugün dünden daha fazla sokağa çıkmaya örgütlenmeye ihtiyaç olduğu kaydedilen konuşmalarda, "2 Temmuz sadece ağıtlar yakma, acılara gömülme günü değil mücadele bayrağını yükseltme günüdür! Taleplerimizi ve mücadelemizi toplumun baskıya, ayrımcılığa, asimilasyona, sömürüye, haksızlığa uğrayan tüm kesimleriyle birleştirerek büyütme zamanıdır. Sivas'ta yakılarak katledilenleri anmak için hesap sorma bilinci ile tüm halkımızı yapacağımız yürüyüşe çağırıyoruz! 2 Temmuz şehitleri ölümsüzdür! Baskıya, Asimilasyona ve ayrımcılığa karşı örgütlenelim" denildi.